PKK'lı Teröristlerin Bombalı Saldırısı - Bebek ve Annenin Acı Haberi Ailesine Ulaştı - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Teröristlerin Bombalı Saldırısı - Bebek ve Annenin Acı Haberi Ailesine Ulaştı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 11 aylık bebeği ile hayatını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya'nın, Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

31.07.2018 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 11 aylık bebeği ile hayatını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya'nın, Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Özkan, Şarkışla Belediye Başkan Vekili Halis Lektemur ve diğer yetkililer, Nurcan Karakaya'nın (25) Şarkışla ilçesi İstiklal Mahallesi Bahar Sokak'ta oturan annesi Suudiye Demir'e (57), kızı ve torununun terör saldırısında yaşamını yitirdiği haberini verdi.

Karakaya'nın babaevinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Eşini ziyaretten dönüyormuş

Nurcan Karakaya'nın kız kardeşinin kocası Şener Ergüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde bacanağı Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın kendisini telefonla arayarak, "Nurcan'ın arabasında patlama oldu, Nurcan'ı kaybettik, çocuk ağır yaralı." şeklinde bilgi verdiğini söyledi.

Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten ve teröre tepki gösteren Ergüven, "Artık görüyoruz PKK'nın ne boyutta olduğunu, neler yaptığını, bu millete neler çektirdiğini biliyoruz. Lanet olsun. En son aldığım bilgiye göre eşi, birliğe ziyarete gitmiş, ziyaret dönüşünde uzaktan kumanda ile arabayı patlatmışlar." dedi.

Karakaya ailesinin komşusu Battal Ayhan ise terörü lanetlediklerini ifade ederek, "Allah kimsenin başına vermesin. Terör ülkemizin baş belası. Yuva yıkan, ocaklar dağıtan, ülkeyi, vatanı bölmeye çalışan hainler. " diye konuştu.

Nurcan Karakaya'nın babası Hakim Demir'in 14 yıl önce vefat ettiği, anne Suudiye Demir'in, 15 yaşındaki oğlu Emirhan Demir ile yaşadığı öğrenildi.

Terör saldırısında hayatını kaybeden Nurcan Karakaya'nın, Uşak'tan 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan ile ilçede görev yapan astsubay eşini ziyaret etmek için geldiği belirtildi.

Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın, daha önce görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı ilçesinden tayinin çıkması sonucu kısa bir süre önce yeni birliğinde göreve başladığı öğrenildi.

Serkan Karakaya'nın Kayseri'deki babaevinde yas var

Serkan Karakaya'nın Kayseri'deki babaevinde de yas var.

Askeri yetkililer tarafından Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Adıbelli Sokak'ta oturan baba Mustafa ve anne Kezban Karakaya'ya acı haber verildi. Mahalle sakinlerinin ve yakınların Türk bayrağı astığı evin önünde Kuran'ı Kerim okundu.

Anne ve bebeğinin cenazelerinin, yarın Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından uçakla Kayseri'ye uğurlanacağı ve daha sonra karayolu ile Şarkışla ilçesine getirilerek ikindi vakti Şarkışla Muhsin Yazıcıoğlu Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik Beldesi Susat Deresi mevkisinde, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya olay yerinde, ağır yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise hastanede hayatını kaybetti.

PKK\'lı Teröristlerin Bombalı Saldırısı - Bebek ve Annenin Acı Haberi Ailesine Ulaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'lı Teröristlerin Bombalı Saldırısı - Bebek ve Annenin Acı Haberi Ailesine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli Darıca'da Tır Devrildi: Sürücü Yaralandı
    10:37 Kocaeli Darıca'da Tır Devrildi: Sürücü Yaralandı

    Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir tırın virajı alamayarak devrilmesi sonucu sürücü yaralandı. Olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri tarafından kurtarılan yaralı sürücü, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

  • Kızılcık Şerbeti'nde beklenen an! Yeni gelinin Pembe Hanım'a verdiği ayar herkesin dilinde
    10:35 Kızılcık Şerbeti'nde beklenen an! Yeni gelinin Pembe Hanım'a verdiği ayar herkesin dilinde

    Yeni bölümüyle ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisinde yeni gelin Görkem'in gerçek yüzünü ortaya çıkardığı sahne gündem yarattı. Pembe Hanım, Görkem'in "Bana kızım kızım diye konuşup arkamdan kuyumu kazmaya çalışırsanız dünyayı size dar ederim" sözleri karşısında hayatının şokunu yaşadı.

  • Düzce Üniversitesi, Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları Semineri Düzenledi
    10:34 Düzce Üniversitesi, Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları Semineri Düzenledi

    Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından desteklenen Kariyer Planlama dersi kapsamında Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları başlıklı bir seminer düzenledi. Seminerde, Uluslararası Satış Yöneticisi Ayberk Güngördü deniz taşımacılığı ve lojistik konularında bilgiler aktardı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı'na katıldı
    10:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı'na katıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın başkanlığındaki 'Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı'na telefonla katılarak, 'Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne gerek Tekirdağ gerekse Kırklareli'nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır.' dedi.

  • Edirne, çeltikte olduğu gibi ayçiçeği üretiminde de ilk sırada
    10:29 Edirne, çeltikte olduğu gibi ayçiçeği üretiminde de ilk sırada

    Edirne Valisi Yunus Sezer, kentin tarımsal üretim verilerine göre çeltikte olduğu gibi ayçiçeği üretiminde de ilk sırada yer aldığını belirtti. Trakya topraklarının mümbit olması ve bilinçli tarım uygulamalarıyla Edirne'nin tarım potansiyelinin arttığı vurgulandı. Kentte gerçekleştirilen sulama projeleriyle tarımsal üretim hacminin daha da artacağı ifade edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ın afişleri İzmir'e asıldı
    10:28 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ın afişleri İzmir'e asıldı

    AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ın seçim afişleri İzmir'e asıldı. Bayraklı'da bir reklam panosunda İzmir adayları arasında yer alan Büyükakın'ın afişinin üzerinde "Hayaldi gerçek oldu, Kartepe Teleferik hayırlı olsun" mesajı yer aldı.

  • Aydın Sultanhisar'da Vatandaşlar ve Esnaflar Tarafından Çocuk İftarı Düzenlendi
    10:26 Aydın Sultanhisar'da Vatandaşlar ve Esnaflar Tarafından Çocuk İftarı Düzenlendi

    Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Hisar Camii'nde, vatandaşlar ve esnafların katkılarıyla çocuk iftarı düzenlendi. İftar programında, çocuklar Ramazan ayının bereketini yaşarken keyifli vakit geçirdi. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualarla devam etti ve teravih namazının ardından yapılan ikramlarla son buldu. Etkinlik, çocukların manevi duygularını güçlendirirken birlik ve beraberlik duygularını da pekiştirdi. Sultanhisarlılar, bu tür etkinliklerin toplumun her kesimine dokunarak güzelliklerin paylaşılmasına vesile olduğunu belirterek, gelecek yıllarda da benzer organizasyonların düzenlenmesini temenni etti.

  • CHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in '3 T' Formülü Vatandaşlardan Tam Not Aldı
    10:25 CHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in '3 T' Formülü Vatandaşlardan Tam Not Aldı

    31 Mart yerel seçimleri kapsamında adaylar çalışmalarını tamamladı. Aydın'da sahaya ilk inen isimlerin başında yer alan CHP'nin Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in ilçenin kalkınması amacıyla başlattığı tarım, ticaret ve turizm ağırlıklı '3 T' formülü vatandaşlardan tam not aldı.

  • Sinop'ta Emekli Vatandaşlar Ekonomik Sıkıntı İçinde
    10:24 Sinop'ta Emekli Vatandaşlar Ekonomik Sıkıntı İçinde

    Sinop'ta yaşayan emekli vatandaşlar, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve ekonomik olarak mutlu olmadıklarını ifade etti. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il olan Sinop'ta yaşayan emekli vatandaşlar, maaşlarının artan yaşam maliyetlerini karşılamaya yetmediğini belirtti.


Advertisement