PKK'lı teröristlerin katlettiği 27 kişi unutulmadı - Son Dakika
Güncel

PKK'lı teröristlerin katlettiği 27 kişi unutulmadı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin Çevrimli köyünde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 27 kişi için anma töreni düzenlendi.

10.06.2019 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin Çevrimli köyünde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 27 kişi için anma töreni düzenlendi.

Çevrimli köyünde terör örgütü PKK tarafından 10 Haziran 1990'da yapılan saldırıda yaşamını yitiren 12'si çocuk 7'si kadın 27 kişi için köy mezarlığında gerçekleştirilen törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Törene katılan Şırnak Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, terör örgütünün Çevrimli köyünde 29 kişiyi katlettiğini anımsatarak, "PKK'nın derdinin Kürtlük olmadığını" vurguladı.

"Terör örgütü buradaki insanları kendilerinden saymadı ki onları zalimce, alçakça katletti." diyen Efendioğlu, şunları kaydetti:

"Buradaki insanlar köylerine, memleketlerine, al bayrağımıza sahip çıktılar onlara fırsat vermediler. Bundan dolayı hem şahsım hem de milletim devletim adına teşekkür ediyorum. PKK terör örgütü, namusa, çocuklara, bayrağa, bütün kutsallarımıza göz dikecek hainlikte. Bunu nesillerimize iyi anlatmamız gerekiyor ki aynı tuzağa düşmeyelim. Hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz."

"Bu olayı hiçbir zaman unutmayacağız"

Çevrimli köyü muhtarı İbrahim Özbey de yaşanan saldırıyı ilk gün gibi hatırladıklarını belirterek, asla da unutamayacaklarını aktardı.

Özbey, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün yaptığı vahşetin hepimiz farkındayız. Eğer bu Kürt davası ise bu insanlar da Kürt idi. Bunlar Kürtlerin düşmanıdır. Kürtlükle hiçbir alakaları yok. Burada şehit edilenler çocuktu, yaşlıydı, kadındı. Sonuna kadar devletimizin yanındayız. Bu olayı hiçbir zaman unutmayacağız."

Törene, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Güçlükonak Kaymakamı Serhat Doğan, Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ, Şehit ve Gazi Aileleri Konfederasyon Başkanı Mehmet Güngör, İl Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

PKK\'lı teröristlerin katlettiği 27 kişi unutulmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'lı teröristlerin katlettiği 27 kişi unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement