PKK'nın Bölgesel Terör Ağı Yapılanması" Raporu - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Bölgesel Terör Ağı Yapılanması" Raporu

Polis Akademisi Başkanlığı Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTGAM) tarafından hazırlanan raporda, PKK'ya verilen Batı desteği ile onun Suriye'deki uzantısı YPG'ye katılan yabancı terörist savaşçıların, yeni ulus aşırı suç ve terör bağları kurulmasına yol açacağı...

02.02.2018 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis Akademisi Başkanlığı Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTGAM) tarafından hazırlanan raporda, PKK'ya verilen Batı desteği ile onun Suriye'deki uzantısı YPG'ye katılan yabancı terörist savaşçıların, yeni ulus aşırı suç ve terör bağları kurulmasına yol açacağı uyarısında bulunuldu.

Polis Akademisi Başkanlığı UTGAM'ın hazırladığı "PKK'nın Bölgesel Terör Ağı Yapılanması" raporuyla terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşmaları için özellikle Batı ülkelerinden toplanan yabancı terörist savaşçıların orta ve uzun vadede Avrupa güvenliğini nasıl tehdit edeceği gözler önüne serildi.

Raporda, Enternasyonalist O¨zgu¨rlu¨k Taburunun (IFB) PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile birlikte DEAS¸'a kars¸ı savas¸an Suriyeli olmayan silahlı bir yapı olduğu, bu yapı içerisinde yer alan çok sayıda solcu terör örgütünün, DEAŞ'a karşı savaşmak için Batılı ülkelerden yabancı savaşçı topladıkları belirtildi.

Raporda ayrıca YPG'ye katılan eski bir Amerikan donanması mensubunun, PKK'nın tu¨m enternasyonalist so¨yleminin altında arkaik bir ulusc¸ulugˆun yattıgˆına, 13-14 yas¸ındaki c¸ocukların silahlandırılıp savas¸a go¨nderildigˆine ve bu çocuklara zorunlu ideolojik egˆitim verildigˆine ilişkin notuna dikkati çekildi.

Suriye'nin kuzeyinde PYD/PKK'nın yanında yer alan Batılı, marksist veya anarko-sosyalist yabancı tero¨rist savas¸c¸ılardan bir kısmının, u¨lkelerine do¨nmeyerek dogˆrudan Tu¨rkiye'ye kars¸ı savas¸malarının ise krize neden olabileceği belirtildi.

Eski ABD S¸am Bu¨yu¨kelc¸isi Robert Ford'un raporda yer verilen düşüncesine göre, o¨nemli bir kısmı NATO u¨yesi u¨lkelerden gelen yabancı tero¨rist savas¸c¸ıların, bir bas¸ka NATO u¨yesi u¨lkeye kars¸ı savas¸an ulus as¸ırı bir tero¨r o¨rgu¨tu¨nu¨n yanında yer almaları ise NATO ve Batı ittifakı ic¸in kriz anlamı taşıyor.

Yabancı savaşçıların taşıdığı tehlike potansiyeli

Raporda, PKK'nın yanında savas¸an her c¸izgiden anars¸istin ve marksist devrimcilerin, er ya da gec¸ muhtemel suc¸ bagˆlantılarıyla ve kafalarında tehlikeli fikirleriyle Avrupa'ya do¨necekleri gerc¸egˆini unutmamak gerektiğine işaret edildi.

As¸ırı sol ve sagˆ akımların iktidardaki fikirler haline geldigˆi ve popu¨lizmin gu¨c¸lendigˆi Avrupa'ya do¨necek olan Mu¨slu¨man olmayan bu anars¸ist veya marksist devrimci yabancı savas¸c¸ıların, digˆer radikal yabancı savas¸c¸ılardan daha az tehlikeli olduğunu du¨s¸u¨nmenin bu¨yu¨k hata olacağı uyarısında bulunulan raporda, DEAS¸'a kars¸ı savas¸an Batılı anarko-sosyalist, marksist veya farklı c¸izgilerden devrimci yabancı savas¸c¸ıların, en az DEAS¸'a veya El-Kaide'ye katılan yabancı savas¸c¸ılar kadar Batı'ya ve Batı demokrasilerine tehdit olus¸turduğu kaydedildi.

Terör gruplarına, Suriye'nin kuzeyinde alan ve eylem kabiliyetlerinin artırılması imkanı tanınmasının, orta ve uzun vadede Avrupa güvenliği açısından büyük risk taşıdığına işaret edilen raporda, bu örgüt mensuplarının, Yunanistan'a döndüklerinde şehir savaşı başlatacaklarına ilişkin söylemlerine yer verildi.

Ulus as¸ırı suc¸ ve tero¨r bagˆları tehlikesi

Tu¨rkiye'nin Batılı mu¨ttefiklerinin, DEAS¸ tero¨r o¨rgu¨tu¨yle mu¨cadele ettiği gerekçesiyle bir başka tero¨r o¨rgu¨tu¨ PKK'yı desteklediklerine dikkat çekilen raporda, "Batılı bas¸kentler demokratik o¨zerklik ve Rojava devrimi adıyla PKK'ya siyasi, askeri, diplomatik, ekonomik ve insani sermaye yardımı yaparken, o¨rgu¨tu¨n bilinen baskıcı, otoriter, tek tipc¸i tarzını Suriye Ku¨rtleri arasında uygulaması ve bunu yaparken de c¸es¸itli savas¸ suc¸ları is¸lemesi go¨zardı edilmektedir. PKK'nın bo¨lgesel tero¨r agˆı yapılanması stratejisine yo¨nelik Batı destegˆi YPG'ye katılan marksist, komu¨nist, anars¸ist ve anarko-sosyalist batılı yabancı savas¸c¸ılar olması vesilesiyle de yeni ulus as¸ırı suc¸ ve tero¨r bagˆlarının kurulmasına yol ac¸maktadır." ifadelerine yer verildi.

Raporda, ayrıca "PKK'nın Avrupa'daki as¸ırı sol gruplarla tarihsel bagˆları ve bagˆlantıları oldugˆu du¨s¸u¨nu¨ldu¨gˆu¨nde, anars¸ist veya marksist olarak Avrupa'ya do¨nen yabancı savas¸c¸ıların, Batı gu¨venligˆi ve uluslararası du¨zen ac¸ısından digˆer yabancı savas¸c¸ılardan daha az tehlikeli olmayacagˆı go¨ru¨lmelidir." tespiti yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'nın Bölgesel Terör Ağı Yapılanması' Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement