PKK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan'ın medya işlerini yürüten teröristin 15 yıla kadar hapsi istendi - Son Dakika
Güncel

PKK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan'ın medya işlerini yürüten teröristin 15 yıla kadar hapsi istendi

PKK\'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan\'ın medya işlerini yürüten teröristin 15 yıla kadar hapsi istendi

Adana'da terör örgütü PKK/KCK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan'ın telsiz ve medya işlerini yürüttüğü gerekçesiyle tutuklanan terörist hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

02.02.2021 11:47  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da terör örgütü PKK/KCK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan'ın telsiz ve medya işlerini yürüttüğü gerekçesiyle tutuklanan terörist hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör örgütü PKK/KCK adına aktif faaliyet gösterdiği gerekçesiyle tutuklanan İ.K. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle İ.K. hakkında hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Belgeler, şüpheli ifade tutanağı, tanık anlatımları ve bilirkişi raporlarına yer verilen iddianamede, İ.K'nin terör örgütü mensuplarıyla irtibat ve iltisaklı olduğu, PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden olan ve İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunan Duran Kalkan'ın telsiz ve medya işlerini yürüttüğü belirtildi.

İddianamede, HTS kayıtları incelenen İ.K'nin, yabancı uyruklu O.S. adına kayıtlı GSM hattı kullandığı, bu hat üzerinden "devletin birliği ve bütünlüğünü bozma, anayasal düzeni ortadan kaldırma, terör örgütü kurma ve yönetme, terör örgütüne üye olma, örgüt propagandasını yapma, terör örgütünü finanse etme" suçlarından hakkında işlem yapılan 55 kişiyle irtibat kurduğunun belirlendiği anlatıldı.

İ.K'nin terör örgütüne kırsaldan katılım amaçlı görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedilen iddianamede, sanığın dijital materyallerinde YPG/PKK kampları ve çeşitli çatışma bölgelerinden çekilen fotoğraf ve görüntülerin bulunduğu ayrıca terör örgütü DEAŞ mensuplarına ait görsellerin de yer aldığı belirtildi.

???????- "Duran Kalkan'ın yanına 'basıncı' olarak verilmişti"

İddianamede, terör örgütü PKK tarafından geçen yıl şubatta Bursa'ya bombalı eylem yapmak amacıyla gönderilen ve güvenlik güçlerince yakalanan tanık H.D'nin etkin pişmanlık kapsamındaki itiraflarına da yer verildi.

H.D, 2015'te YPG/PKK'nın basın çalışmalarında yer almak üzere Suriye'nin Kamışlı bölgesine gittiğini, 2017'ye kadar burada faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.

YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetler birimine 2019'da seçildiğini vurgulayan H.D, şunları kaydetti:

"2019 yılında 'yoğunlaşma eğitimi' için örgüt kampında yaklaşık 3 ay kadar tek başına kaldım. Daha sonra örgüt üyelerine verilen kişi bazlı suikast, bombalama, silahlı saldırı gibi eğitimler aldım. İ.K'yi de örgüt kamplarından tanıyorum. İ.K, terör örgütü PKK/KCK içerisinde 'Gernas' kod adını kullanıyordu. Kendisini 2017 yılında 'Hınere' adı verilen örgüt kamplarında gördüm. O dönem PKK'nın basın birimine gelmişti. 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın yanına 'basıncı' olarak verilmişti. Bu dönemde ayrıca Duran Kalkan'ın muhabere kodu olan 'Şervan' muhaberesini yapmıştır."

Teröristin, Türkiye'de "uyuyan hücre" şeklinde faaliyet göstermesi amaçlanmış

İddianamede, İ.K'nin 2016-2017'de, terör örgütünün kamplarında özel eğitimler verildikten sonra gizlilik çerçevesinde Türkiye'ye gönderildiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Sanığın, PKK'nın basın biriminde bulunarak örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan'ın telsiz ve medya işlerini yürütmesi, PKK kamplarında aldığı özel eğitimler sonrası Türkiye'ye gönderilmeden önce gizlilik kuralları gereği kanser hastası olduğuna diğer örgüt mensuplarının inandırılmaya çalışılması, bu haliyle Türkiye'de uyuyan hücre şeklinde faaliyet göstermesinin amaçlanması, dijital verilerinin içeriğinde PKK/KCK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden olan ve Terörden Arananlar Listesi'nde 'kırmızı kategori'de bulunan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Duran Kalkan, Rıza Altun, Ali Haydar Kaytan ve Fehman Hüseyin ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüntülerinin bulunması, örgüt kamplarında eğitim alarak kırsal alanda uzun süre etkin konumda faaliyette bulunması dikkate alınarak 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması talep olunur."???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan'ın medya işlerini yürüten teröristin 15 yıla kadar hapsi istendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 23 Nisan'da 'Dragons and Mythical Beasts' Kukla Gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 23 Nisan'da 'Dragons and Mythical Beasts' Kukla Gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement