PKK Terörü, Aileyi 'Kansere Çalım Kutlaması'nda Katletti - Son Dakika
Güncel

PKK Terörü, Aileyi 'Kansere Çalım Kutlaması'nda Katletti

PKK'lı hainlerin saldırısıyla 2'si çocuk 5 üyesini kaybeden ailenin, büyükanne Behiye Yıldırım'ın kanser olmadığını öğrendikten sonra yaptığı kutlamanın dönüşünde kalleş pusuya yakalandığı ortaya çıktı.

12.08.2016 07:48  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde önceki akşam terör örgütü PKK'lıların bombalı araçla düzenlediği saldırının kurbanları, gözyaşlarıyla uğurlandı. Kalleş pusuda 6 ve 3 yaşındaki çocuklarının yanı sıra annesi ve kardeşiyle birlikte can veren Demet Yıldırım Aydın'ın Kocaeli'nden ailesini ziyarete gittiği ortaya çıktı.

KANSER OLMADIĞINI ÖĞRENİNCE...

Gebze'de oturan Ziraat Mühendisi Demet Yıldırım Aydın, eşi Muhammed Aydın, çocukları Oğuz Kaan (6) ve Ceylinaz (3) ile birlikte 10 gün önce, Diyarbakır Kayapınar'daki annesi Behiye ve babası Necati Yıldırım'ın yanına tatile gitti. Aile önceki gün öğle saatlerinde, meme kanseri şüphesiyle biyopsi yaptıran Behiye Yıldırım'ın (56) kanser olmadığını öğrendi. Müjdeli haberin ardından kentin tarihi ve turistik alanlarını gezen aile, On Gözlü Köprü'yü de görmeye gitti. Tarihi köprüyü gezip restoranda yemek yiyen 7 kişilik ailenin mutluluğu, akşam saatlerinde yarım kaldı. Evlerine dönerken büyük bir patlama meydana geldi. PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonrası alev topuna dönen otomobilde Demet Aydın Yıldırım ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz, annesi Behiye Yıldırım ve kız kardeşi Derya Yıldırım yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Muhammed Aydın bir gözü ve bacağını, Necati Yıldırım da bir gözünü ve elini kaybetti.

'DİYARBAKIR YAVRULARIMI VER'

Diyarbakır'ın çocuklarına mezar olduğunu dile getiren Muhammed Aydın'ın babası Turan Aydın, "Yavrularım, kuzularım Diyarbakır'a tatil için geldi. Ne suçları vardı? Diyarbakır yavrularımı ver. Sebep olanların Allah belasını versin" diyerek gözyaşı döktü. Behiye Yıldırım ile kızı Derya Yıldırım'ın cenazesi Ergani'nin Ortayazı Köyü'nde toprağa verilirken, Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz'ın cenazeleri ise Gebze'ye gönderildi.

HAİNLER 300 KİLO BOMBA KULLANMIŞ

PKK'lı teröristlerin, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 5 sivilin öldüğü, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı bombalı araçla polis aracına yönelik düzenlediği saldırıda 300 kilogram patlayıcı kullandığı belirlendi. Saldırının gerçekleştirildiği minibüsün Şanlıurfa'dan çalındığı ortaya çıktı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, 200 yıllık Erdebil Köşkü'nün duvarlarında çatlaklar oluştu. Saldırıya ilişkin 6 şüpheli ve patlamanın ardından fotoğraf çeken 4 gazeteci gözaltına alındı. Evrensel Gazetesi muhabirleri ile Reuters foto muhabiri Sertaç Kayar'ın üzerindeki kıyafetlerin kriminal incelemeye gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: Habertürk

PKK Terörü, Aileyi \'Kansere Çalım Kutlaması\'nda Katletti

Son Dakika Güncel PKK Terörü, Aileyi 'Kansere Çalım Kutlaması'nda Katletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement