Planetary: Bir Paralel Evren Öyküsü - Son Dakika
Teknoloji

Planetary: Bir Paralel Evren Öyküsü

Planetary: Bir Paralel Evren Öyküsü

Planetary'nin tanımı: Bir gezegenin hareketlerini taklit eden herhangi bir şeye verilen sıfat. Merhaba, değerli bilim kurgu severler: biliyorum, pandemi süreci hepimizi farklı ölçülerde etkiledi ve bunalttı.

19.09.2020 12:17  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Planetary'nin tanımı: Bir gezegenin hareketlerini taklit eden herhangi bir şeye verilen sıfat.

Merhaba, değerli bilim kurgu severler: biliyorum, pandemi süreci hepimizi farklı ölçülerde etkiledi ve bunalttı. Fakat bu süreçte fiziksel sağlığınızı olduğu kadar zihinsel sağlığınızı da korumak inanılmaz önem taşıyor.

Dolayısıyla çorbada benim de tuzumun bulunması adına, bu zor zamanlarda kafanızı rahatlatmak için sizlere yeni okuduğum ve çok keyif aldığım bilim kurgu, fantastik ve gizem türüne dahil bir çizgi roman önereceğim.

Snow, Mr. Snow

Çizgi roman çölün ortasındaki bir kafeteryada esas karakterimiz Elijah Snow ve onu Planetary takımına katmak için "reddedemeyeceği bir teklif" sunan üç kişilik takımın  bir diğer üyesi Jakita Wagner ile olan görüşmesiyle başlıyor.

İleriki sahnelerde bu tip takımların olmazsa olmazı bilgisayar dehası ve elektronik cihazlar ile elindeki bagetler vasıtasıyla iletişim kuran ve hafiften kopuk bir karakter olan Davulcu ile tanışıyoruz.

Elijah Snow'un dahil olmasıyla her zaman üç kişi olan kendilerini gizem Planetary saha ekibi tamamlanıyor. Bu esnada organizasyonun sponsoru olan "dördüncü adam" diye anılan bir karakterin varlığını öğreniyoruz.

1 Ocak 1900

Çizgi roman özellikle konu olarak kalitesini ve sürükleyiciliğini daha ilk anlardan itibaren hissettiriyor. Aralarda bazı ek maceralar olsa da aslında hiçbir olay ve karakter amaçsız ve boş değil. Özellikle ana karakterler ve bazı ara karakterlerin dahi orijinal hikayelerinin atlanmamış olması ayrıca takdire şayan.  Hikayelerin paralel evrenler arasında geçmesi ve akıllıca yerleştirilen çok sayıda twist'te gerçekten seriye renk katmış. Sıkılmaya vakit bulamayacağınızı söyleyebilirim.

Çizgi roman DC'ye ait olsa da hem Marvel evreninden hem de DC evrenindeki karakter olaylar ve popüler kültüre dair ciddi sayıda gönderme içeriyor.

Örnek olarak; Fantastik Dörtlü, Yeşil Fener, Wonder Woman, Superman ve meşhur Japon edebiyatçı Yukio Mişima benim ilk bakışta dikkatimi çeken göndermeler oldu.

yayınevi tarafından yayınlanan ilk cilt toplamda 27 hikayenin ilk altısının derlenmiş halini içeriyor. Gizem, bilim kurgu ve fantastik türünü sevenlerdenseniz bu seriyi kaçırmayın derim.

Sağlıcakla kalın.

Kaynak: Space Mag Türkiye

Son Dakika Teknoloji Planetary: Bir Paralel Evren Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement