Planeur'un İlk Albümü "Gelecek" Piyasa'da - Son Dakika
Güncel

Planeur'un İlk Albümü "Gelecek" Piyasa'da

Planeur\'un İlk Albümü "Gelecek" Piyasa\'da

Planeur'un ilk albümü "Gelecek" Avea ile piyasaya çıktı.

27.12.2011 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vokalist Serkan Modalı ve gitarist/prodüktör Onur Ataman'a dünyaca ünlü isimlerin eşlik ettiği Planeur'un ilk albümü "Gelecek", Avea'nın katkılarıyla müzikseverlerle buluştu.

Albümün masteringi Bon Jovi, Metallica, Gun's and Roses, Arctic Monkeys, AC/DC gibi grup ve yıldızlarla çalışan ünlü mastering mühendisi George Marino tarafından New York'taki Streling Sound Stüdyoları'nda gerçekleştirildi. Gorefest ve Ayeron gibi rock gruplarından tanıdığımız Hollanda'nın ünlü rock davulcusu Ed Warby'nin eşilk ettiği Planeur'ün solisti Serkan Modalı ise 13 yaşından beri müzik yapan ve 6 yıldır Avea'da çalışan bir isim

Türkiye'nin en genç ve en dinamik operatörü Avea, sanata verdiği desteğe bir yenisini daha ekledi. Türk rock müziğine yeni bir soluk getiren "Planeur"ün; "Gelecek'' isimli ilk albümü Avea'nın katkılarıyla ve Avea-Avrupa Müzik işbirliğiyle müzikseverlerle buluştu.

Vokalist/söz yazarı Serkan Modalı ile uzun yıllar Avrupa'da kariyerini sürdüren jazz/rock gitar virtüözü Onur Ataman tarafından Hollanda'da kurulan Planeur, ülkedeki en dikkat çeken Türk grubu olma özelilği taşıyor. Toplam 10 şarkının yer aldığı albümde; söz, müzik ve düzenlemelerin tamamı ise Onur Ataman ve Serkan Modalı'ya ait.

Rotterdam'daki Excess stüdyosunda "kayıt mühendislerinin hocası" olarak tabir edilen Hans Pieters ile birlikte oluşturulan ilk albümde Ataman'a, Gorefest ve Ayeron gibi rock gruplarından tanıdığımız Hollanda'nın ünlü rock davulcusu Ed Warby eşlik etti.

Yaklaşık 6 yıldır Avea'da çalışan Serkan Modalı, şarkı sözlerini yazarken yaşadıklarından ve hayata dair tecrübelerinden yola çıktıkları noktasının altını çiziyor.

Vokal kayıtlarına Türkiye'nin ünlü vokalistlerinden Murat İlkan'ın da destek verdiği Planeur'e, İspanyol caz bas gitaristi Rafael Morales eşlik etti.

Güçlü sound ve melodileriyle müzik dünyasında nefesleri kesecek Planeur'un ilham aldığı gruplar arasında ise Led Zeppelin, Pink Floyd, Dream Theater ve Foo Fighters gibi isimler yer alıyor. İlk klibini Böcek Yapım prodüksiyonluğunda ve Gürcan Keltek yönetmenliğinde, "Herşey Bitti" isimli şarkıya çeken Planeur, albüm fotoğraf çalışmalarını da ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ile yaptı.

"Hollanda'nın Kurtuluş Günü" kutlamaları çerçevesinde Hollanda'da düzenlenen etkinlikte sahne alan tek Türk rock grubu olan Planeur, ülkede büyük beğeni toplamıştı.

www.rockbandplaneur.com adlı web sitesiyle grup ayrıca, 2011 Altın Örümcek Türkiye "müzik/ünlü" en iyi web sitesi kategorisinde 3.lük ödülü aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Planeur'un İlk Albümü 'Gelecek' Piyasa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement