"Planlı Alanlar Yönetmeliği ve Kentsel Dönüşüm" Paneli - Son Dakika
Yerel

"Planlı Alanlar Yönetmeliği ve Kentsel Dönüşüm" Paneli

"Planlı Alanlar Yönetmeliği ve Kentsel Dönüşüm" Paneli

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisler Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, kentsel dönüşüm sürecinin ülkemizde sıkıntılı olduğunu söyledi.

20.06.2012 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisler Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, kentsel dönüşüm sürecinin ülkemizde sıkıntılı olduğunu söyledi. Candaş, "Kentsel Dönüşüm Doğru bir süreçtir. Zor bir süreçtir. Kentsel Dönüşümü destekliyoruz. Ancak,

Şartımız var. Kentsel Dönüşüm Rantsal Dönüşüme dönüştürülmemelidir" dedi.

Seyhan Oteli'nde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şubesi tarafından düzenlenen "Planlı Alanlar Yönetmeliği ve Kentsel Dönüşüm" konulu panelin açılışında konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, kentsel dönüşüm uygulamalarının birçok meslek grubunu içine aldığını vurguladı. Birçok meslek grubunun bu süreçte birlikte ve koordineli çalışmak durumunda olduğunu vurgulayan Candaş, "Harita ve Kadastro Mühendisleri de kentsel dönüşüm projelerinde çalışacak en önemli meslek gruplarından biridir" diye konuştu.

Candaş, odağında insan olan, halkın karar süreçlerine katıldığı, insanları yerinden etmeyen, etse bile yerinde mutlu eden, kent planlarıyla uyumlu, kente parçacı yaklaşmayan, kentsel dönüşümü imar planlarında yoğunluk artırımından ibaret saymayan, kültürel ve tarihi mirası geleceğe taşıyan, sadece fiziki çevrenin değil aynı zamanda sosyal ve kültürel çevrenin yaşam kalitesinin de yükseltildiği kentsel dönüşüm projelerini desteklediklerini söyledi. Candaş, "Kentsel Dönüşüm yapılmalıdır, bizler desteklerken şartımızın olduğunu belirtiyoruz. Şartımız, kentsel dönüşümlerin rantsal dönüşüme dönüştürülmemesidir. HKMO olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını ülke genelinde izleyecektir. Rant amaçlı yapılacak tüm uygulamalarda gerekli müdahaleleri yapacaktır" dedi.

HKMO Adana Şube Başkanı Hasan Zengin ise Planlı Alanlar Yönetmeliği'nin hazırlanmasında HKMO'nun yoğun emek harcadığını söyledi. Ülkemizin yüzde 92'sinin deprem kuşağında olduğunu belirten Zengin, TÜİK'in çalışmalarına göre deprem riski olan yerlerde yirmi milyona yakın konut bulunduğunu söyledi. Birinci derecede deprem kuşağı üzerinde de 6.5 milyon konutun dereme dayanıksız olduğunu ifade eden Zengin, kentsel dönüşümlerde vatandaşın ciddi katılımının sağlanmasını, kapalı kapılar ardında yapılmamasını istedi.

Konuşmaların ardından 'Planlı Alanlar Yönetmeliği ve Kentsel Dönüşüm Paneli' düzenlendi. HKMO Kırsal ve Kentsel Alan Düzenlemesi Komite Başkanı Hüseyin Ülkü'nün yönettiği panele İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitoplu ve HKMO Mesleki Uygulamalar ve Yasal Temeller Komisyonu Başkanı Namık Gazioğlu konuşmacı olarak katıldı.

HKMO'nun düzenlediği panele,

protokolden önemli isimlerin katılmadığı görüldü. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İlçe Belediye Başkanlarının katılmadığı panelde, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adana Kadastro İl Müdürü Mustafa Avcı, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ragıp Bekaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Ali Rıza Ulaştırıcı ile çok sayıda davetli katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Planlı Alanlar Yönetmeliği ve Kentsel Dönüşüm' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement