Plansız Dikilen Narenciyeler Sökülüyor - Son Dakika
Ekonomi

Plansız Dikilen Narenciyeler Sökülüyor

Plansız Dikilen Narenciyeler Sökülüyor

Çukurova Çiftçiler Derneği (ÇUKODER) Başkanı Ramazan Köziğ, plansız dikilen narenciyenin yeniden sökülmeye başlandığını bildirdi.

03.06.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Çiftçiler Derneği (ÇUKODER) Başkanı Ramazan Köziğ, plansız dikilen narenciyenin yeniden sökülmeye başlandığını bildirdi.

Köziğ, yaptığı açıklamada, bölgede coğrafi şartlardan dolayı her türlü narenciye çeşidinin yetiştiğini belirterek, 1940'lı yıllarda yaygınlaşmaya başlayan narenciyenin, 2000'li yıllarda zirve yaptığını söyledi.

Son 5 yılda artarak devam eden narenciye dikimi için tehlike çanlarının çalmaya başladığını ifade eden Köziğ, "Narenciye ekiminde çeşitlerin çokluğu ve bilgi kirliliği birçok hataları da beraberinde getiriyor. Son yıllarda hızla dikilen Minola, Clementine, Frement, Redbush mandalina ve greyfurtlar sonradan sökülmek zorunda kalındı. Plansız bir şekilde dikilen narenciyenin tekrar sökülmesi milli servete büyük bir zarardır" dedi.

Çukurova'da bir ekim programı olması gerektiğini söyleyen Köziğ, şunları kaydetti:

"Biz ÇUKODER olarak iki yıldır bölgemizde bir ekim programı yapılması gerektiğini aksi takdirde bu bereketli topraklarda üreticinin her zaman zarar edeceğini ve bundan ülkemiz ekonomisinin zarar göreceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bölgemizde ekim çokluğundan değil çeşit ve anaç seçiminden yana büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Zira ihracatta hala çok eksiğimiz bulunmaktadır. Üreticilerimiz sağlıklı bir kaynaktan dikim programlarına ulaşabilse ve çeşitleri görebilse ekim programlarını ona göre ayarlayıp hem kendi kazançlarını artırırlar hem de ülke ekonomisine katkıda bulunurlar." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Plansız Dikilen Narenciyeler Sökülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement