Platform Halep'e Yardım Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Platform Halep'e Yardım Gönderdi

Platform Halep\'e Yardım Gönderdi

Şanlıurfa İnsan Yardım Platformu, Suriye'nin Halep bölgesine gönderilmek üzere iki tır yardım malzemesi gönderdi.

18.11.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Suriye İnsani Yardım Platformu Suriye'nin Halep bölgesine gönderilmek üzere iki tır dolusu yardım malzemesini gönderdi.

Şu ana kadar 223'ünçü yardım tırını gönderdiklerini belirten Suriye İnsani Yardım Platformu Başkanı Adil Saraç," Suriye'deki iç savaş 4,5 yılını doldurdu, 3-4 ay sonra 5. yılına girmiş olacak. İç savaş devam ediyor, artık iç savaştan da çıkmış durumda bu savaş. Süper güçlerin güç yarışının gösterildiği alan haline geldi. Allah orada kalanlara yardım etsin. Allah oradan uzaklaşan Türkiye yollarında, Avrupa yollarında, denizde boğulan, hayatını veren, perişan olan insanlara yardımcı olsun inşallah. Biz de Şanlıurfa STK'ları İnsan Yardım Platformu olarak bugün Suriye'ye içine ulaşılması mümkün ve dağıtılması mümkün yerlere 222. ve 223. tırlarımızı gönderiyoruz. Allah inşallah kabul eder. Urfa içinde, Urfa kazalarında ve Urfa köylerinde yaşayan Suriyeli insanlara ise şuana kadar 847 tır yardım malzemesi gönderildi. Toplam 1070 tır oluyor. Biz başlangıçta 300'ü 500'ü hayal ederken Allah'a şükür bizi mahcup etmedi. 1070. tırımızı gönderiyoruz. Bu arada gelen yardımların Türkiye'nin her tarafından geldiğini sadece Urfa'dan değil, yani sayın valimizin, belediye başkanlarımızın himmeti ile bunlar yavaş yavaş artıyor ve dolayısıyla bu yardımlar devam ediyor Allah bu yardımları kabul etsin" diye konuştu.

VALİ KÜÇÜK: ARKADAŞLARLA İFTİHAR EDİYORUZ

Yardım tırlarının gönderildiği etkinliğe katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "2011'de başlayan iç savaş şiddetini arttırarak geldi. Yüzbinlerce insan vefat etti. Milyonlarca insan toprağından, yurdundan ayrıldı. 2 milyon 300 bini Türkiye'ye sığındı. Türkiye aldığı tavır ile 4-4,5 yıldır gerçekten insanlığın onurunu ve şerefini kurtarmıştır. Ülkesiyle, devletiyle, insanıyla mağdur insanlara, zora düşmüş can havli ile etrafına bakan insanlara en güçlü ve yardım elini uzatan Türkiye olmuştur. Tekrar söylüyorum, İnsanıyla, sivil toplum kuruluşuyla, belediyeleriyle ve devleti ile beraber pek çok ülkenin bizden çok daha müreffeh ve bizden daha çok ekonomisi gelişmiş ülkelerin seyirci olduğu, gelip sadece basınlarıyla çekim yaptığı, akıl veremeye kalkıştığı bu ülke insanlığın onurunu kurtarmıştır. İnsanlık yine vardır sözünü doğru çıkarmıştır. Az öncede ifade edildiği gibi şimdi 222,223. tırlar Suriye'ye Halep bölgesine gönderiliyor, yani sadece Türkiye'ye gelen insanlara bağrımızı, göğsümüzü, kucağımızı açmadık. Çevre ülkelerde olan bütün mağdurlara da buradan yardım elini uzatıyoruz ve yardım gönderiyoruz. Hakikaten iftihar edilecek bir tablodur, kurumlarımıza, Suriye Platformuna, arkadaşlarıma, çok çok teşekkür ediyorum, iftihar ediyoruz bu vatandaşlarımızla. Bu insanlar iyiliği ayağa kaldıran insanlardır, gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli hatıradır ve hazinedir. Tekrar bu yardımı yapanlara ben ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. İçinde gıda, temizlik ve çocuk malzemesi bulunan iki tır, Şanlıurfa İtfaiye Müdürlüğünün Bahçesinden Suriye'nin Halep bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Platform Halep'e Yardım Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement