Plato Myo'da Yeni Öğretim Dönemi - Son Dakika
Güncel

Plato Myo'da Yeni Öğretim Dönemi

Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim ve Sağlık alanlarında nitelikli insan yetiştiren PLATO Meslek Yüksekokulu, 2015-2016 eğitim dönemine düzenlenen törenle başladı.

17.10.2015 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törene katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "bizim meslek yüksekokullarımız, üniversitelerimiz yurt dışındaki kurumlarla denk seviyede, ancak eğitim anlayışımız çok teorik, bunun değişerek pratiğin ve uygulamanın öne çıkması gerekiyor" dedi. Plato Yüksekokul Müdürü, Prof. Dr. Metin Hülagü de, "bu sene okulumuza 2 bin yeni öğrenci kaydettik, 10 kadar daha yeni program açarak Plato'yu büyütme hedefindeyiz" açıklamasında bulundu.

Plato Meslek Yüksekokulu'nun yeni öğrenim dönemi, okulun Haliç Balat'taki kampüsünde düzenlenen törenle başladı. Törene Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, okul yönetimi, akademisyen kadro ve öğrenciler katıldı. Törenin açılışında konuşma yapan, Plato Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. M. Metin Hülagü, deneyimli eğitim kadrosuna sahip olduklarını ve Plato'nun hedeflerinin her geçen sene yükseldiğinin altını çizdi. Hülagü, "2009'da 4 programda 37 öğrenci çıktığımız bu yolda, bugün 28 programda 4596 öğrencimiz var. Balat ve Yenibosna yerleşkelerinin yanı sıra olgunlaşma enstitüleriyle tüm Türkiye'deyiz. 2009'dan bu yana 2560 mezun öğrenciyi üreten bireyler olarak yolcu ettik. Yeni öğrencilerimizi de en iyi donanımla buradan mezun etmeyi amaçlıyoruz" dedi. Hülagü, 10 kadar daha yeni program açarak Plato'yu büyütme hedefinde olduklarını kaydetti.

Törende söz alan Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, pratik amaç gütmeyen kurumların yüzeysel kaldığını vurguladı ve "her gelen bakanlık kendi adına üniversite kurmak istiyor, halbuki o eğitimci kadrosundan mevcut üniversitelerde de verim alınabilir" değerlendirmesinde bulundu. Günay, "şu anda 109'u devlet, 76'sı vakıf olmak üzere 185 tane üniversite var, üniversite sayısına baktığımızda birçok Avrupa ülkesinin önündeyiz. Gençlerimizi küresel rekabet içerisinde yer alacak şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Uluslararası ölçekleri yakalamak çok önemli" dedi. YÖK'ün kaldırılmasına ilişkin tartışmalara da değinen Günay, "YÖK yönetimlere, siyasete danışmanlık yapıyor. Bir yerde üniversite kurulacağı zaman, burası uygun mu değil mi diye YÖK'e danışılıyor. Eğitim bakanlığına bağlanır vesaire deniyor, ama bu sisteme her zaman ihtiyaç var" dedi.

YÖK Üyesi Prof. Dr. Günay, "bizim meslek yüksekokullarımız, üniversitelerimiz yurt dışındaki kurumlarla denk seviyede. Çok teorik bir eğitim anlayışımız var. Bunun değişerek uygulamanın öne çıkması gerekiyor. Meslek çok önemli ve o mesleği yüceltmek çok önemli, o mesleği en iyi şekilde icra etmek, hakkını vermek gerekir" dedi. Günay, öğrencilere "toplumunuzu sevin, yaptığınız işi sevin, sevmediğiniz bir şeyi öğrenemezsiniz" öğüdünü verdi. Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, konuşması sonrası Prof. Durmuş Günay'a günün anısına plaket takdim etti. Törende öğrenciler ve mezunlar da konuşma yaptı.

Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim, Sağlık alanlarında toplam 25 bölümde 28 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu, birinci öğretim yanında 21 programda ikinci öğretim imkanı sunarken, 3 programda da İngilizce eğitim imkanı sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Plato Myo'da Yeni Öğretim Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement