Platonik Aşk Kurbanı Dilay'ın Tabutunu Kadınlar Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Platonik Aşk Kurbanı Dilay'ın Tabutunu Kadınlar Taşıdı

Platonik Aşk Kurbanı Dilay\'ın Tabutunu Kadınlar Taşıdı

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, kaldığı yurda giderken platonik aşık Uğur Aydemir'ın bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Dilay Gül, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

15.10.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, kaldığı yurda giderken platonik aşık Uğur Aydemir'ın bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Dilay Gül, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Dilay Gül'ün tabutunu aralarında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da bulunduğu kadınlar taşıdı.

Cinayet, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu'nun önündeki Osmanlı Caddesi'nde önceki gece işlendi. Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilay Gül aynı sınıfta okuyan, kendisine platonik aşık 21 yaşındaki Uğur Aydemir'in bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Uzun yıllar önce ayrılan ve Antalya'da yaşayan baba Ekrem Gül ile Bursa'nın Gemlik ilçesinde oturan anne Tülay Çiftçi'nin iki çocuğundan biri olan Dilay Gül'ün cenazesi otopsinin ardından Gemlik'e getirildi.

CHP Gemlik Gençlik Kolları yöneticisi olan Dilay Gül'ün cenaze töreni parti binasının önünde başladı. CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışığlu, İl Başkanı Zafer Yıldız, İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP İlçe Yönetimi, Gemlik Belediye Meclis Üyeleri, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri ve çok sayıda kişinin katıldığı sessiz yürüyüşle başlayan tören, Gemlik Hacı Bektaşı Veli Derneği'ne kadar devam etti. Tören boyunca yeğeni Dilay Gül'ün fotoğrafını gözyaşları dökerek taşıyan teyzesi Ayla Aydın, "Zanlıya öyle bir ceza verilsin ki, biz kadınlar olarak bir daha suskun kalmayalım" dedi.

TELEFONDA CİNAYETE TANIKLIK ETTİ

Genç kızın saldırıya uğradığı sırada telefonun diğer ucunda olan ve sevgilisinin feryadını telefonda duyup konuşmaları kayıt eden, daha sonra da bunu polise teslim ederek zanlının yakalanmasını sağlayan Sait Çiftçi, zanlının Dilay Gül'e platonik hisler beslediğini kabul etmediğini belirtti. Cinayet zanlısının kampustaki bir çok kıza laubali hareketlerinin bulunduğunu söyledi.

Aynı okulda yüksek lisans öğrenci olan Sait Çiftçi "Kendisiyle sürekli konuşuyorduk. Saldırı anında çığlıklarını duydum. Sonra telefon kapandı. Bir süre çaldı telefonu açmadı. Arkasında da arkadaşını aradım. Engellesinler diye. Daha sonra arkadaşı meşgul olduğu için polisi aradım. Sonra polis bana Bolu'nun telefonunu verdi. Ardından arkadaşı bana döndü. Ona durumu anlattım. O da korktuğu için gidemedi. Olay yerine daha sonra polis gitti" dedi

"ÖNCE ÖZÜR DİLEDİ SONRA SALDIRDI"

Yaptığı ses kaydı ile ilgili olarak da konuşan Sait Çiftçi, "Okul ile yurdun arası 100 – 200 metre, karanlık ve ıssız, elinde biber gazıyla yürüyor. Telefonla konuşurken, ben kayıt cihazını açıyordum. Çünkü okulla yurt arasında bekleyen ve askıntı olan araçlar oluyordu. Öyle bir şey olduğu zaman bana bunu anlatıyordu. Kaçırılma ve benzeri olayı olduğu zaman ben onu polise bildirme amaçla bunu yapıyorduk. O gün telefonla konuşurken, 'Yalnız mı gidiyorsun. Yolda bekleyen birileri var mı?' diye sordum. Kendisi, 'Bekleyen kimse yok. Sadece yanımda Uğur var' dedi. O çocukla da arkadaşlığı yoktu. O çocuk laubali ve kızlara sarkıntılık yapan bir tipti. Daha sonra, Uğur ona bir şeyler söyleyip, konuşmaya çalıştı. Dilay da ona, 'Bunu hiç konuşmayalım. Ben senin aradığın insan değilim. Yurda yaklaştım. Uğur, artık sen de gidebilirsin' şeklinde konuştu. Dilay, Uğur ile konuşurken telefonda benimle de konuşuyordu. Daha sonra bana gitmediğini söyledi. Ben de ona 'Seni seviyorum' dedim. O da, 'Bende seni aşkım' deyince, çocuk 'sevgilinle mi konuşuyorsun' falan filan yaptı. Öyle deyince Dilay, 'Sevgilim var, onunla konuşuyorum' diye cevap verdi. Daha sonra Uğur, 'Kusura bakma Dilay' diye cevap verdi. Dilay da, 'Kusura baktım Uğur. Hadi sen git artık. Ben yurda geldim' deyip, arkasını döndü. O sırada sanırım saldırdı ve çığlık sesleri geldi. Daha sonra telefon kapandı" dedi.

"PLATONİK AŞK OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Dilay Gül'ün katil zanlısı Uğur Aydemir ile okulun ilk günü kimse kimseyi tanımıyorken kantinde arkadaş grubu içerisinde tanıştığını, zanlı Aydemir'in daha sonra ders notları paylaşmak amaçlı telefonda grup kurduğunu ve Dilay Gül'ü de gruba dahil ettiğini anlatan Sait Çiftçi, şöyle devam etti:

" Daha sonra bu çocuk grupta diğer kızlara öpücük gibi paylaşımlar yapınca Dilay, gruptan çıkıyor. Ardından bir başkası tekrar ekliyor. Ardından Dilay, 'Burada laubali hareketler oluyor. Ben buraya ders notları paylaşmak için girmiştim. Bir daha beni eklemeyin diyor' ve gruptan tekrar çıkıyor. Çocukla alakalı bana bir şeyler daha anlatmıştı. Kimya hocası dersleri gündüze almak için oylama yapmış. Bu çocuk, ev taşıyacağını bahane ederek, gündüz olmasını istemiyor. Yurttan da esrar içtiği için atılmış. Bu muhabbetleri duyunca Dilay, arkadaş olamayacak birini anlıyor ve konuşmuyor. Çocuk diğer kızlara da askıntılık yapmış. Birkaç tane kız arkadaşına da mesaj atmış. Platonik aşk falan demiş ama ben öyle bir şey olduğuna inanmıyorum"

"BURSA'YA DÖNMEK İSTİYORDU"

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ise, Dilay'ın okulundan şikayetçi olduğunu ve kendisine Bursa'ya dönmek istediğini söylediğini belirtti. Karabıyık, "Kendisine 'kanun gereği bir yıl okumak zorundasın' dedim. Maddi sorunları da olduğunu tahmin ediyorum veya dönmek istemesini böyle algılamıştım" diye konuştu.

'Kadın Cinayerlerini Durduracağız Platformu' sözcüsü Eda Derya Topel de cinayetlerin son bulmasını ve son dönemde 200 üzerinde kadın cinayeti işlendiğini ifade ederken, devletin konuya sahip çıkmasını istedi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, kadın cinayetleri ile ilgili alakalı öneri sunduk, komisyonların kurulmadığı için 1 Kasım seçimleri sonrasın kaldı" dedi.

TÜRKÇE TEKBİR GETİRİLDİ

Türkçe tekbir getirilerek ve tamamen Türkçe okunan dualarla kılınan cenaze namazı öncesi konuşan Cemevi Başkanı Kazım Bulut, "Arapça'ya fazla rağbet göstermediğimiz için öz be öz Türkçemiz namazımızı kılacağız" dedi. Daha sonra kalabalık " Allah'ın birliğine rahmetinin sonsuzluğuna ve yüceliğine diyelim bir Allah Allah" diyerek tekbir getirdi. Cenaze namazı sırasında genç kızın babası Ekrem Gül ayakta durmakta güçlük çekerken fenalık geçiren anne Tülay Çiftçi ise cem evinden çıkmadı. Cenaze namazının ardından aralarında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da bulunduğu kadınlar tarafından omuzlarda taşınan genç kızın cenazesi Gemlik Belediye mezarlığında toprağa verildi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Platonik Aşk Kurbanı Dilay'ın Tabutunu Kadınlar Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement