Polat, Birlik Vakfı Malatya Şubesinin Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Polat, Birlik Vakfı Malatya Şubesinin Konuğu Oldu

Polat, Birlik Vakfı Malatya Şubesinin Konuğu Oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen sohbet toplantısına katılarak, Yeşilyurt İlçesinin çehresini değiştiren proje ve yatırımlara ilişkin detaylı bilgiler sundu.

06.01.2017 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen sohbet toplantısına katılarak, Yeşilyurt İlçesinin çehresini değiştiren proje ve yatırımlara ilişkin detaylı bilgiler sundu.

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Toplantı Salonunda düzenlenen sohbet toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Yeşilyurt Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lütfi İnan, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ile Birlik Vakfı Malatya Şube Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak Yeşilyurt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yeşilyurt Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili hizmet ve projelerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

İlk olarak toplantıda söz alan Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, vakıflarının 100 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, "Birlik Vakfında şu ana kadar iki Cumhurbaşkanı, dört Başbakanın yanı sıra birçok Bakan ve Bürokrat yetişmiştir. Medeniyet coğrafyamıza önemli hizmetlerde bulunan çok değerli isimler bu vakıf çatısı altında yetişmiş ve ülkeye hizmetlerini sürdürmektedir. Türkiye ve İslam Coğrafyasının farklı bölgeleri çok zor günlerden geçmektedir. Bugünlerin geride kalması için Cenabı Allah'a dua ediyoruz" diye konuştu.

"Terör saldırıları birliğimizi hedef alıyor"

Malatya ve Yeşilyurt İlçesinin her yönden gelişimi ve ilerlemesi için sivil toplum kuruluşlarıyla istişareye önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Birlik Vakfı Malatya Şubesinde ile uzun yıllardır dostluk içinde oldukları isimler olduğunu söyledi.

Son dönemlerde Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ve yapılan operasyonların temelinde oluşan birlik ve beraberliğe saldırı olduğunu ifade eden Polat, "Saldırıların tek amacı var o da, birliğimizin, beraberliğimizin dağılmasıdır. Terör örgütlerinin hepsi aynı yere hizmet ediyor ancak bunların en alçağı ve en sinsisi FETÖ'dür. Rabbim ülkemizi parçalamak ve bölmek için hain plan yapanların heveslerini kursaklarında bıraksın. Bu topraklar çok hainlik ve saldırılara şahit oldu, sonunda kaybeden de yine hainler oldu ve tarihe bu şekilde geçmiştir. Bu topraklara geleceğini savunan, birliğini ve beraberliğini savunanlar hakim olmuştur, el ele vererek vatanımızı ve bayrağımızı korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"82 Mahallemizin en ücra noktasına kadar hizmet ulaştırıyoruz"

Belediye Başkanı Polat, karşılıklı görüş alış verişi şeklinde geçen sohbet toplantısında 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar Yeşilyurt İlçesinde yapılan hizmetlerin yanı sıra yeni projeler hakkında vakıf üyelerine bilgiler aktardı.

Yeşilyurt İlçesine aşk, sevgi ve heyecanla hizmet ettiklerini ifade eden Polat, "Yeşilyurt İlçemizi öncelikle bölgede sonrada Türkiye'de örnek alınacak bir ilçe hüviyetine ulaştırmak için göreve geldiğimiz günden itibaren uyuman, dinlenmeden, yorulmadan büyük bir heyecanla milletimize hizmet ediyoruz. 82 mahallemizin en ücra noktasına kadar nitelikli hizmetlerimizi ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Hangi mahalleye giderseniz gidin hizmetlerimizi görürsünüz. Bu işin temelinde ekip çalışması vardır, genç ve dinamik bir ekiple ilçemizi geleceğe taşıyacak projeleri teker teker uyguluyoruz. İlçemizdeki ulaşım ağını güçlendirmek için 183 bin ton sıcak asfalt serimi yaptık. Şirketlerimizden Yeşil Yurt İnşaat bünyesinde hizmete sunduğumuz Asfalt Plent Tesislerimizde artık kendi asfaltımızı üretiyoruz. İlçemizin tüm alt ve üst hizmetlerini kaliteli bir hizmet prensibiyle hayata geçiriyoruz. Mahalle, cadde ve sokaklarımızı doğal taş, kilit taşı, perde duvar ve taş duvar hizmetlerimizle daha modern hale getirdik. İlçemizin farklı alanlarında bulunan ve çalışmalara engel teşkil eden 130 adet Metruk Evin yıkımını gerçekleştirdik. 139 yeni araç satın alarak araç filomuzu güçlendirdik. İlçemizin güzelleşmesi için yapılması gereken ne varsa kusursuz yerine getiriyoruz. Hizmetlerimizde boşluk bırakma şansımız yok, en güzelini yapmak bizim vazgeçilmez önceliğimizdir.

Polat, "Doğal atmosferiyle adeta servet niteliğinde bir görüntüye sahip Beylerderesini park projesi ile taçlandırıp gelecek nesillere çok güzel bir eser bırakacağız. Beylerderesi Şehir Parkı Malatya ve Bölge turizmine büyük bir hareketlilik kazandıracak" dedi.

"Çok kutsal bir iş yapıyoruz"

69 adet modern ve mimari yapısı farklı sosyal yaşam alanlarını da halkın hizmetine açtıklarını ifade eden Polat, "Bostanbaşı Kanal Projemizin bu yıl ikinci etabını tamamladık. Bölge turizmine katkı sağlaması adına yapımına başladığımız Yeşilyurt Kent Park Projemizin büyük bir kısmı tamamlandı. Kültür, sanatsal ve sosyal hizmetlerde ise farkımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Kent Konseyi, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi, Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Yeşil Konaklar, 11 adet Muhtar Evi, sosyal yaşam alanları ve fiziki diğer yatırımlarımızla Yeşilyurt İlçesinin çehresini değiştiriyoruz. Tüm projelerimiz geleceğe yapılan ciddi yatırımlardır. Gelecek nesillere daha huzurlu, mutlu, gelişim düzeyi yüksek bir Yeşilyurt bırakmak adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çok kutsal bir iş yapıyoruz hem işimizi yapıyoruz hem de dua alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın iyi ve kötü gününde yanında oluyoruz ve onlara devletin tüm imkanlarını eşit seviyede ulaştırmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin geleceğe yönelik belirledikleri vizyon ve bakış açısıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Polat, Yeni Belediye Binası, İyilik Çarşısı, Kongre ve Kültür Merkezi, Semt Pazarı olmak üzere diğer projeler hakkında davetlilere detaylı bilgiler verdi.

Toplantının sonunda Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerinin sorularına yanıt veren Polat'a Şube Başkanı Sadi Ergül tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polat, Birlik Vakfı Malatya Şubesinin Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement