Polatlı'da Sakarya Nehri'nin Kolu Kurudu - Son Dakika
Güncel

Polatlı'da Sakarya Nehri'nin Kolu Kurudu

Polatlı\'da Sakarya Nehri\'nin Kolu Kurudu

Sakarya Nehri'nin kolu olan Ankara Çayı, bilinçsiz sulama nedeniyle kuruyunca tarım ürünleri kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

08.05.2013 14:02  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde Sakarya Nehri'nin kolu olan Ankara Çayı, bilinçsiz sulama nedeniyle kuruyunca binlerce dönümlük tarım alanında ürünler kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kuruyan nehir yatağında balıklar telef oldu, onlarca tarımsal sulama trafosunun şalteri indirildi. Çiftçiler, hükümetin su sorununu çözmesini istedi.

Sakarya Havzası'ndaki tarımsal sulama, trafo merkezlerinde su olmadığı için durduruldu. Üreticiler, buğday başta olmak üzere, soğan, şeker pancarı gibi ürünleri sulayamazken bunların kurumasından endişe ediyor.

Üreticiler, nehrin üst kısmında kalan köylerde 'vahşi sulama' yöntemi ile tarlaların sulandığını, bu nedenle suyun aşağı bölümündeki köylere ulaşmadığını söyledi. Kilometrelerce uzaklığa sulama boru hatlarının döşendiğini belirten çiftçiler, "Tarımsal sulama yasayla düzenlenmeli, sulamalar belirli bir düzene koyulmalı. Herkes önüne geldiği gibi sulama yapmamalı" diye yakındı.

Çiftçiler kuruyan nehir yatağında açıklama yaparak, milletvekillerinin geçen yıl kendilerine sorunu çözeceklerine dair söz verdiğini, yapılacak Gökpınar Barajı ile su sıkıntısının giderileceğini ancak; hiç bir şeyin değişmediğini söyledi. - Ankara/ Polatlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı'da Sakarya Nehri'nin Kolu Kurudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement