Polatlı Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Polatlı Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 328 sanığın yargılanmasına devam edildi.

09.04.2018 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 328 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Sanık eski üsteğmen Kadir Özcan, mahkeme huzurunda verdiği ilk savunmasını tekrarladığını belirterek, eksik kalan bazı hususlara ilişkin beyanda bulunacağını söyledi.

Olay tarihinde tabur komutanı yüzbaşı İsmail Kanal'ın kendisini arayarak, tugay komutanı Murat Aygün'ün denetleme yapacağını, bu nedenle birliğini hazırlamasını istediğini aktardı.

Bunun üzerine Aygün'ün başkanlığında hareket merkezindeki toplantıya son anda yetiştiğini savunan Özcan, burada Aygün'ün ismini okuduğu birlik komutanına liste verdiğini kaydetti.

Sözde görev listesinin kendisine verilmediğini, toplantıda "darbe" ya da "sıkıyönetim" kavramlarının kullanılmadığını öne süren Özcan, Kanal'ın emriyle birliğindeki askerleri başka bataryalara gönderdiğini anlattı.

İlerleyen saatlerde darbe girişimi olduğunu öğrendiğini, gece boyunca kanunsuz bir eylemde yer almadığını belirten Özcan, beraatini istedi.

- "Gidin hazırlık yapın"

Sanık Aytekin Kara da olay gecesi tabur nöbetçi subayı olduğunu, darbe girişiminde yer almadığını öne sürdü.

Tabur komutanı sanık eski yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın, "Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Gidin hazırlık yapın. Bir haftalık giyeceklerinizi hazır edin." dediğini aktaran Kara, bunun üzerine kursiyer teğmenleri birliğe çağırdığını anlattı.

Ceyhan'ın kendisine daha önce görmediği bir telsizi vererek, birliğe yönelik terör saldırısı olabileceğini söylediğini belirten Kara, konuşmada darbe girişiminden bahsedilmediğini iddia etti.

İlerleyen saatlerde, haberlerden darbe girişimi olduğunu öğrendiğini söyleyen Kara, askerleriyle bu girişimin bir parçası olmayacaklarına dair karar aldıklarını belirterek beraat talebinde bulundu.

- "Kursiyer astsubayları çağırdım"

Sanık eski üsteğmen Samet Yıldırım ise darbe girişiminden önce Astsubay Temel Kurs Takım Komutanı olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da evinde bulunduğu sırada, Aytekin Kara'nın kendisini arayarak sanık Ceyhan'ın kışlaya gelmesini istediğini aktardığını belirten Yıldırım, bunun üzerine karargaha geldiğini ifade etti.

Daha sonra komutanın emriyle kursiyer astsubayların birliğe gelmeleri için ortak yazışma gurubuna mesaj attığını belirten Yıldırım, karargahtaki hazırlıkların darbe girişimine yönelik olduğuna ilişkin bilgisinin olmadığını öne sürdü.

İlerleyen saatlerde TRT'de sözde bildirinin okunmasıyla darbe girişiminden haberdar olduğunu kaydeden Yıldırım, bunun üzerine kursiyerleri kanunsuz herhangi bir emri yerine getirmemeleri konusunda uyardığını ifade etti.

Kursiyer astsubayları koğuşlarına gönderdiğini ifade eden Yıldırım, "Bu şekilde kursiyerlerin darbe girişimine alet edilmesini engelledim. O gece kanunsuz bir eylemde yer almadığım yargılamanın geldiği aşamada ortaya çıkmıştır. Mahkeme heyetinden beraatimi istiyorum." dedi.

Duruşmaya devam ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polatlı Darbe Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement