Polis Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Polis Bayramı Kutlamaları

Polis Bayramı Kutlamaları

Mersin’in Bozyazı ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

10.04.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Bozyazı Belediye Başkan Vekili Sezai Hasdeniz, Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet personeli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yeni mezun polis memuru Sadık Aktaş yaptı. Aktaş, "Güç fakat son derece şerefli bir görevi canı pahasına yerine getiren sevgili meslektaşlarım, bu gün Türk Polisi olarak 170. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Türk polisinin, anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmenliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görev yaptığını dile getiren Aktaş, "Türk Polis Teşkilatı ülke genelinde, terörle mücadele, gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadelede, trafik terörü ile mücadelede ve kadına karşı şiddetin önlenmesi gibi konular başta olmak üzere, birçok alandaki bu olumsuzlukları bertaraf etmek için elinden gelen gayreti göstermekte olup, bunlarla mücadeleye aralıksız devam edecektir" diye konuştu.

Akdeniz Bölgesi'nin huzurlu ilçelerinden bir tanesinin Bozyazı olduğunu, bunda en büyük payın ise Bozyazı halkına ait olduğunu vurgulayan Aktaş, "Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık ve sağlamaktayız. Yine sizden alacağımız destekle bu huzur ortamı devam edecektir. Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Bozyazı ilçemizin huzur ve güvenliğinin temini konusunda elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi. Öğretmenevinde yapılan etkinliğe ise Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Cumhuriyet Savcısı Ergin Tümer, Garnizon Komutanı Savaş Cingöz, Bozyazı Sahil Güvenlik Komutanı Fatih İkinci, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, daire amirleri ve emniyet personeli katıldı.

Bozyazı'da 20 yıldır görev yapan ve yaş haddinden emekliye ayrılan polis memuru Cumhur Arı'ya, Kaymakam Mustafa Erkayıran tarafından plaket verildi. Erkayıran, emekliye ayrılan polis memuru Arı'yı kutlayarak sivil yaşamında başarı temennisinde bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement