Polis, Canlı Yayında Kanaltürk Kameramanının Fişini Çekti - Son Dakika
Ekonomi

Polis, Canlı Yayında Kanaltürk Kameramanının Fişini Çekti

Kanaltürk ve Bugün'de gerginlik sürerken, bir polis memurunun canlı yayında kameranın kablosunu fişinden çıkarmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı. Hukukçular duruma tepki gösterdi.

28.10.2015 11:24  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyesinde, Kanaltürk, Bugün TV gibi televizyon kanallarının yanı sıra, üç gazetenin de bulunduğu İpek Medya Grubu'nun İstanbul Mecidiyeköy'deki merkez binasında hareketli saatler yaşanıyor. Sulh Ceza Hakimliği'nin atadığı kayyumlar, polis eşliğinde binaya girdi. Televizyon kanallarının reji odalarında, kayyum görevlileri ile kanal personeli arasında arbede yaşandı. Bina önünde gerginlik sürerken, bir polis memuru canlı yayında kabloyu fişinden çıkarmaya çalıştı. Hurriyet'e konuşan hukukçular, haberleşme hürriyetinin Anayasal güvenceye alındığına işaret ederek "Haberleşmenin engellenmesi Türk Ceza Kanunu'nda yer alıyor. Bunu yapanlar 5 yıla kadar hapis ile yargılanır" dedi.

"POLİS, FİŞİ ÇEKEMEZ, CEZASI VAR"

Av. Mehmet Ali Köksal, haberleşme hürriyetinin Anayasal güvenceye alındığını işaret ederek "Medya şirketleri, normal bir şirketler gibi görülemez. Haberleşme hürriyeti Anasaya'da güvenceye alınmış durumda. Yayın araçlarına el konulamaz. Kayyumun görevi şirketin itibarı ve devamlılığını korumak… Yoksa, polisin gidip fişi çekmesinin hiçbir hukuki yönü yok. Kaldı ki, Türk Ceza Kanunu'nda haberleşmenin engellenmesi hususu durumunda uygulanacak ceza belli. Burada sorumlu kişi 1 yıldan 5 yıla kadar sürede hapis cezası ile yargılanır" dedi.


"KAYYUM ŞİRKETİ KORUMAKLA SORUMLU"

Av. Köksal açıklamasının devamında "Mahkeme kararı, kayyumun yönetimi devralmasıdır. Kolluk, kayyumun şirkete girmesini sağlayabilir. Ancak yayından kaldırma, fişi çekmek bunlar kayyumun, kolluğun işi değil. Kaldı ki, kayyum, çalışanlardan, 'sen kalk, sen otur' diyemez. Kayyumun en öncelikli sorumluğu şirkete karşıdır. Şirketi korumakla sorumludur. Mülkiyet kutsal bir şeydir. Ki bazı şirketler halka açık. Bu süreçte yapılacak olumsuz bir tutum veya davranış yarın öbür gün sorumlulara döner. Şu çok açık, yayın araç ve gereçlerine el koyamazsınız. Kayyum ataması, yayının durdurulmasına yönelik değil ayrıca"


"ANAYASA'YA KESİNLİKLE AYKIRI"

Av. Fırat Epözdemir ise,"Bu yapılanlar kesinlikle Anayasa'ya aykırı. Aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. Maddesinde yer alan düşünceyi ifade özgürlüğüne de aykırı. Şayet bu durum, Anayasa Mahkemesi'nin önüne giderse, kesinlikle bir ihlal karar çıkar. AYM'de çıkmasa bile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gider ve oradan ihlal kararı çıkar. İşin bir diğer yönü ise şu. Kayyum'un en temel görevi şirketi ayakta tutmak, faaliyet sürdürmesini sağlamaktır. Ancak burada tam tersi yapılıyor. Kayyum'un görevi kötüye kullanma suçu da tartışılır burada. Tüm bu yaşananlara bakıldığında, gelinen aşama vahim bir tabloyu ortaya koyuyor" dedi.



Polis, Canlı Yayında Kanaltürk Kameramanının Fişini Çekti

Son Dakika Ekonomi Polis, Canlı Yayında Kanaltürk Kameramanının Fişini Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (74)

  • Kirikkaleli: SU AKP LİLER ÖLSE GEBERSE HİC BİRİNE ÜZULMEM....TAMAM SAF LAR HER DENİLENE İNANİYORLAR AMA SIKTI İYİCE. 9 35 Yanıtla
  • ali oglu ali: ELİNİZE SAGLIK POLİSLER 34 6 Yanıtla
  • ülkücü: inadına mhp diyorum yandaş kanal varsa onlar belli havuz medyasi onlarida izlemiyorum 29 4 Yanıtla
  • Ahmet: POLİS ÇOK İYİ YAPMIŞ AZ BİLE 13 17 Yanıtla
  • musti: fuat avni yine bildi seçime kadar bir sürü insanı içeri tıkacaklar 21 8 Yanıtla
  • Amedli zaza: Bizde tayyibin fişini çekecez az kaldı 17 12 Yanıtla Genco: Siz kim hdp mi hahahaha 3 5
  • h: helal tayyıp 7 22 Yanıtla
  • erzurum trabzon : bu kanallara dokunmak yerinee akpye ait terörist ve hısrız ATV.STAR KANAL 7 BEYAZ TV TGRT HABERTÜRK SABAH TAKVİM YENİ ŞAFAK VAKİT STAR GÜNEŞ GİBİ TERÖRİST VATAN HAİNİ BASIN KURULUŞLARINI HEMENN PARAMPARÇA ETMEK LAZIM 19 7 Yanıtla
  • milletiibrahim: yakında pelsinvanyadakinin fişinide çekecekler 4 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement