Polis Memurlarının Müzik Tutkusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Polis Memurlarının Müzik Tutkusu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde görev yapan Adanalı polis memurları Ali Gencer ve Şevket Çankaya, iş stresini mesai saatleri dışında bir araya gelip müzik yaparak atıyor.

15.04.2016 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SABRİ KESEN - Muğla'nın Marmaris ilçesinde görev yapan Adanalı polis memurları Ali Gencer ve Şevket Çankaya, iş stresini mesai saatleri dışında bir araya gelip müzik yaparak atıyor.

Kayseri Polis Meslek Yüksekokulunda birlikte eğitim gördükleri sırada okulun müzik grubunda yer alarak çevre illere konsere giden ve aynı zamanda hemşehri olan 10 yıllık iki polis memurunun yolları, atandıkları Marmaris'te yeniden kesişti.

İki arkadaş, tıpkı öğrencilik yıllarında olduğu gibi sık sık bir araya gelerek bağlama ve gitar çalıyor. Gencer ve Çankaya, bu sayede kendileri gibi meslektaşlarının da stres atmasına yardımcı oluyor. Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul yıllarında Adana sokaklarında yürürken bir kızın sırtında gitar taşıdığını görünce bu müzik aletine ilgi duymaya başladığını söyledi. Bu ilgisini fark eden annesinin kursa yazdırma teklifini kabul ettiğini belirten Gencer, "Kursa gittiğim ilk gün, bir grubun bağlama ile çaldığı Yavuz Bingöl'ün 'Turnalar' türküsünü dinlediğimde etkilenip gitar yerine bağlama çalmaya karar verdim. Polis okulunda gitar çalma hevesine kapıldım ve gitar çalmayı da kendi kendime öğrendim." dedi. Çok güzel ama çok da stresli bir meslekleri olduğuna işaret eden Gencer, şöyle devam etti:

"Sonuçta biz de insanız ve karşılaştığımız olumsuzluklardan etkileniyoruz. Üzüntülerimiz oluyor. Bunu işimize yansıtmamaya çalışıyoruz. Eve gidip bağlamayı elime alıp çaldığımda bütün stresim bitiyor. Çok rahatlatıyor beni. Şu hayatta en güzel yaptığım şey bağlama, gitar çalmak. Keşke herkes bir enstrüman çalabilse."

"Müziğin mesleğimize faydası var" Çankaya ise küçüklüğünden beri babasına kendisine gitar alması için ısrar ettiğini, bu ısrarının ancak ilkokul beşinci sınıfta sonuç verdiğini anlattı.

Ortaokula başladığında 2 yıl kursa giderek gitar çalmayı öğrendiğini ifade eden Çankaya, "gitar ustası" olarak nitelediği bir komşusunun da yardımıyla bu müzik aletini daha da iyi çalmaya başladığını aktardı. Görev yaptıkları diğer yerlerde de dinlenmek ve iş stresinden uzaklaşmak için arkadaşlarıyla müzik yaptığına değinen Çankaya, şunları söyledi:

"Biraz stresli bir mesleğimiz var. Kendimizi sürekli yenilemeye çalışıyoruz ve kafamızı boşaltmamız lazım. Görevimizi yerine getirirken fevri davranmamamız lazım. Bunu başarmak için müzik gibi uğraşlara da hayatınızın merkezinde yer vermelisiniz. Kendi dünyamızda, kendi çapımızda çalışıyoruz. Müzik sayesinde arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz ve bu durumun mesleğimize de çok faydası oluyor."

En çok "Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz" adlı eseri severek çalıp söylediklerini belirten Gencer ve Çankaya, kendilerini örnek alan bazı meslektaşlarının da müzik aleti çalmaya başladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Polis Memurlarının Müzik Tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement