Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi

Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Kuruluş yıl dönümü çerçevesinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile berberindeki heyetin katılımıyla Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi.

10.04.2023 11:54  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi

ANKARA - Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Kuruluş yıl dönümü çerçevesinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile berberindeki heyetin katılımıyla Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Emniyet teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü sebebiyle Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın şehitlik anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören mangasının saygı atışı sonrası şehitlik anı defterini imzalayan Aktaş, şunları dedi:

"Aziz şehitlerimiz, Sizlere olan hürmet ve tazimlerimizi göstermek için bir kez daha manevi huzurunuzda olmaktan şeref duyuyoruz. Yazdığınız kahramanlık destanlarıyla sadece necip milletimizin gönlünde yer almakla kalmayıp, her türlü tehdide karşı verdiğiniz mücadele ile de milletimizin birlik ve beraberliğini sağlamadaki sarsılmaz inancımıza ve cesaretimize ilham kaynağı oldunuz. Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için gösterdiğiniz fedakarlık hiç şüphesiz ki 85 milyon için emsalsiz bir gurur kaynağıdır. Her türlü şer odağına karşı tek yürek halinde emanetlerinize sahip çıkmayı görevlerin en büyüğü saymaya devam ederken, bu uğurda ödediğiniz bedele layık olmanın sorumluluğunu da üzerimizde her daim hissetmekteyiz. Şanlı tarihinden aldığı güçle 178 yıldır aziz milletimizin daima yanında ve emrinde olmayı bir gurur vesilesi sayan Emniyet Teşkilatımız, ülkemizin dört bir yanında her türlü şer odağının kabusu olmakta kararlıdır. 'Merhamet, nezaket ve şefkat' ile gönüller kazanırken, 'azamet, cesaret ve şecaatimiz' ile de huzurumuza kast edenlere haddini bildirme kudretindeyiz. Tıpkı sizlerin yaptığı gibi...

İlelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılında sizlere bir kez daha söz veriyoruz. Bizlere emanet olan kıymetli ailelerinizle birlikte kahramanlık mücadelenizi gelecek nesiller boyu anlatacak, yeri geldiğinde biz de kanımızı ve canımızı vermeyi görevlerin en büyüğü sayacağız. 178. yıldönümümüz vesilesiyle bir kez daha aziz hatıralarınız önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin."

Tören, Aktaş'ın şehit mezarlarına karanfil bırakması ile tamamlandı.

Türk Polis Teşkilatı\'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Şehitliği\'nde tören düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Şehitliği'nde tören düzenlendi - Son Dakika


Advertisement