Polisan, iklim değişikliği ve su güvenliği program notunu "B" seviyesine yükseltti - Son Dakika
Güncel

Polisan, iklim değişikliği ve su güvenliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Polisan, iklim değişikliği ve su güvenliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Küresel birçok çevre probleminin çözümüne ilişkin olarak şirketleri SMART hedefler belirlemeye ve aksiyon almaya teşvik eden Karbon Saydamlık Projesi'ne (CDP) dahil olan Polisan Holding, CDP'nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda global seviyede "B" listesine girmeye...

11.01.2022 10:44  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel birçok çevre probleminin çözümüne ilişkin olarak şirketleri SMART hedefler belirlemeye ve aksiyon almaya teşvik eden Karbon Saydamlık Projesi'ne (CDP) dahil olan Polisan Holding, CDP'nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda global seviyede "B" listesine girmeye hak kazandı.

Polisan Holding açıklamasına göre, Holding, boya, kimya ve liman işletmeciliği alanlarındaki grup şirketlerinde hayata geçirdiği ve sürdürülebilir kalkınmaya destek veren çalışmaları nedeniyle global seviyede CDP notunu "B" seviyesine çıkardı.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Polisan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Hacıkamiloğlu, iklim değişikliği ile mücadele noktasında dokuz yıldır ciddi bir politika yürütüldüğünü ve hedefin not görünümünde bir üst sıra olan "A" listesi olduğunu belirtti.

Sanayide karbon salınımının olabilecek en düşük seviyeye indirilmesinin, enerji başta olmak üzere kaynak yönetiminin doğaya ve verimliliğe destek sunacak politikada yürütülmesinin güçlü bir kurumsal duruşla mümkün olacağının altını çizen Hacıkamiloğlu, "Doğayı, insanı, sağlığı ve geleceği, doğabilecek her türlü maliyetin önüne koyan ve faaliyetlerini bu öncelikler üzerinden şekillendiren yaklaşımımız dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edecek." ifadelerini kullandı.

Enerjide yenilenebilir kaynak kullanımını artırmak hedefleniyor

Mehmet Hacıkamiloğlu, iklim değişikliği ile mücadelede, Kapsam I-II emisyon yoğunluğunu 9 yılda yüzde 49 azalttıklarını belirtti.

Kimya ve boya fabrikalarının yanı sıra Kocaeli Körfez Bölgesi'nde bulunan liman operasyonunun alanı da dahil olmak üzere bütün operasyonlarda kullanılan elektrik enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji ile karşılamayı, bu kapsamda karbon nötr olmayı hedeflediklerini aktaran Hacıkamiloğlu, "Bu yıl çalışmalarımızı tedarik zincirini de kapsayacak şekilde genişlettik ve 2025 yılı mutlak emisyon azaltım hedeflerini belirledik." ifadesini kullandı.

Hacıkamiloğlu, dünyanın en büyük on boya üreticisinden Japon Kansai Boya ile olan yabancı iş ortaklıkları Polisan Kansai Boya'nın Türkiye'ye tanıttığı ilk su bazlı miks makinesi ile 3 bin 500 noktada fabrika kalitesinde boya temin ederek yaşam döngüsü boyunca ürünlerinin çevresel ayak izini azalttıklarını bildirdi.

Holding'in Türkiye'de faaliyet gösteren bağlı ortaklıkları Polisan Kimya ve Poliport'a ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hacıkamiloğlu, şunları kaydetti:

"Polisan Kimya başta olmak üzere bütün üretim alanlarında su tüketimini, kirliliğini azaltacak ve geri dönüşümünü sağlayacak çözüm uyguluyoruz. Suda kaynak kullanımı verimliliği üzerine Ar-Ge faaliyetlerimiz devam ediyor. Türkiye'nin en önemli liman alanı Kocaeli Körfez Bölgesi'ndeki lider bağımsız kimyasal depolama terminallerinden biri olarak dökme sıvı depolama hizmeti, kuru yük ve genel kargo tahliye-yükleme hizmetleri ile antrepo hizmeti sunan Poliport'ta liman otomasyon sistemi AION'u hayata geçirdik. Kaynak kullanımında verimliliği artıracak olan AION ile sürdürülebilirlik politikamızı bir adım öteye taşıyacağız. AION, 2022 itibarıyla liman bölgemizde devreye alındı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polisan, iklim değişikliği ve su güvenliği program notunu 'B' seviyesine yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement