Polisi şehit eden sanık: Sevgilimin eşinin adamları sandım - Son Dakika
Güncel

Polisi şehit eden sanık: Sevgilimin eşinin adamları sandım

Polisi şehit eden sanık: Sevgilimin eşinin adamları sandım

KAYSERİ'de kimlik kontrolü yapmak isteyen sivil polis memuru İlhan Odabaşı'yı (41) av tüfeğiyle başından vurarak şehit eden Mustafa Develi (38) hakim karşısına çıktı.

28.05.2019 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'de kimlik kontrolü yapmak isteyen sivil polis memuru İlhan Odabaşı'yı (41) av tüfeğiyle başından vurarak şehit eden Mustafa Develi (38) hakim karşısına çıktı.  Ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Odabaşı, "Polisleri, yasak aşk yaşadığım sevgilimin eşinin adamları sandım. Komando tarzında, özel eğitimli birileri gibi duruyorlardı. Korkutmak amacıyla bir el ateş ettim. Vicdanım sızlıyor" dedi.

Merkez Kocasinan İlçesi Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme Büro Amirliği'nde görevli sivil polisler İlhan Odabaşı ve Şeref K., 5 Şubat gecesi devriye görevine çıktı. Polis memurları saat 23.30 sıralarında da Fevziçakmak Mahallesi Kolej Caddesi üzerinde karşılaştıkları Mustafa Develi'yi, 'şüpheli' bulup, kimlik kontolü için durdurdu.  Ancak Develi kaçmaya başladı. Polis memurları da peşine düştü. Yaşanan kovalamaca sırasında Develi, montunun içine gizlediği av tüfeğini çıkarıp, peşinden gelen polislere ateş etti. Başından vurulan polis memuru İlhan Odabaşı, ağır yaralandı. Odabaşı, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 25 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek, şehit oldu. Olay yerine gelen takviye ekipler tarafından bir okulun bahçesinde gizlenirken yakalanan Mustafa Develi ise tutuklanarak, cezaevine konuldu. Develi hakkında, 'kamu görevlisini kasten öldürme', 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla adam öldürme', 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma', 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama', 'silahla kasten yaralama' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'SÜREKLİ ETRAFIMI KONTROL EDİYORDUM'

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanık Mustafa Develi ile şehit İlhan Odabaşı'nın eşi Dilek Odabaşı, oğlu Ahmet Kaan Odabaşı ve olay gecesi Odabaşı'nın yanında olan mesai arkadaşı Şeref K. hazır bulundu.

Yasak aşk yaşadığı D.E.'nin eşi A.E. tarafından tehdit edildiğini, polis memurlarını da A.E.'nin adamları zannettiğini öne süren Mustafa Develi, "D. ile geçen yıldan itibaren yasak ilişkimiz vardı. Eşi, ilişkimizi öğrenince beni tehdit etmeye başladı. Eve, kardeşime evin önünde biri olup olmadığını sorup öyle gidiyordum. Sürekli çevremi kontrol ediyordum. Gizlice gittiğim evimden çıkarken, av tüfeğimi aldım. Apartman önünde bir aracın beklediğini, içinde bir kaç kişi  olduğunu gördüm. Araçtakilerin A.E. olabileceğini düşündüm" dedi.

'VİCDANIM SIZLIYOR'

Vicdan azabı çektiğini söyleyen Develi, "Elinde silah olan biri vardı. 'Gelme, gelirsen vururum, uzaklaş' dedim. Uzaklaştı. Hala olayın etkisi altındayım. Vicdanım sızlıyor. İsabet almaksızın, korkutmak amacıyla bir kez ateş ettim. Ardından da korkuyla oradan uzaklaştım. Ambulans sesini duyunca elim ayağım kesildi. Emekleyerek, kömürlüğe doğru gittim. İki-üç dal sigara içtim. Ne olduğunu, ne yaptığımı anlayamadım. Olay sırasında siren çalmadı. Kendilerini polis olarak tanıtmadılar. Kömürlükten polisler, beni aldılar" diye konuştu.

'DURMASINI İSTEDİK, KAÇMAYA BAŞLADI'

Ölen İlhan Odabaşı ile devriye görevinde olan polis memuru Şeref K. ise, siren çaldıklarını belirterek, "Yolda tek başına yürüyen bir kişi gördük. Şüphelendik. GBT yapmak istedik. Siren çalarak, durmasını istedik. Kaçmaya başladı. Bana doğru iki el ateş etti. İlhan beni geçerek, peşinden gitti. Havanın karanlık ve çevrede vatandaşlar olması nedeniyle silahımı kullanamadım. Mustafa'nın boynunda asılı şekilde av tüfeği vardı. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

ŞEHİDİN EŞİ: O DELİKTEN ÇIKAMASIN

İlhan Odabaşı'nın eşi Dilek Odabaşı da "Ömür boyu müebbet alarak, o delikten çıkamamasını istiyorum. Ölene kadar şikayetçiyim. Üç evladımı babasız bıraktı" dedi.

Duruşmada Mustafa Develi'nin aşk yaşadığı iddia edilen D.E. ile kocası A.E.'nin de aralarında  olduğu 4 tanık dinlendi. Mustafa Develi ile aşk yaşadıklarını doğrulayan D.E., eşi A.E.'nin Develi'yi tehdit ettiği iddialarının ise gerçek olmadığını söyledi. A.E. de Mustafa Develi'nin yalan söylediğini öne sürerek, "Hiçbir şekilde tehdit etmedim. İşlediği suça kılıf uydurmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Duruşma savcısının sanığın cezalandırılmasını istediği duruşma,  sanık avukatının mütalaaya karşı  savunmasını hazırlaması için ertelendi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisi şehit eden sanık: Sevgilimin eşinin adamları sandım - Son Dakika

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement