Polisi Vurup Sakat Bırakan Sabıkalı, Mahkemede Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Polisi Vurup Sakat Bırakan Sabıkalı, Mahkemede Özür Diledi

Polisi Vurup Sakat Bırakan Sabıkalı, Mahkemede Özür Diledi

İzmit'te geçen Mart ayında polis memuru Edem Ceylan'ı tabanca ile vurarak yaraladıktan sonra gelen diğer ekiplerle çatışmaya girerek yaralı ele geçirilen ve hakkında çeşitli suçlardan hakkında yakalama emri bulunan Emre Karabacak'ın yargılanmasına başlandı.

13.05.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te geçen Mart ayında polis memuru Edem Ceylan'ı tabanca ile vurarak yaraladıktan sonra gelen diğer ekiplerle çatışmaya girerek yaralı ele geçirilen ve hakkında çeşitli suçlardan hakkında yakalama emri bulunan Emre Karabacak'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada, olayların böyle gelişmesini istemediğini belirten Karabacak, bir ayağı sakat kalan polis memurundan özür diledi.

Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, hakkında 'Gasp, yaralama, polise mukavemet' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istenen Emre Karabacak ve avukatı, şikayetçi polis memurları Edem Ceylan, Tolga Odacı, Akif Koşmaz, Mustafa Gedikli ile sanığın olayda zorla arabasına bindiklerini öne süren Mete Arışan ve Ümit Altun hazır bulundu.

Olayın ardından yaralı olarak ele geçirilen ve hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilen tutuklu sanık Emre Karabacak duruşmada verdiği ifadede, hakkında daha önceden 2.5 yıl hapis cezası bulunduğunu, bu nedenle sahte kimlikle dolaştığını anlattı. Karabacak, olay günü de İzmit Öğretmenevi'nde bir arkadaşıyla otururken polislerin gelip kendisine kimlik sorduğunu ifade ederek "Polisler kimliğe bakıp gittikten sonra tekrar geldi. Beni karakola götürmek istediler. Yanımda taşıdığım içi boş olan tabancayı doğrultarak benim çıkmama izin vermesini söyledim. Polis bana müdahale etmedi. Dışarıda bekleyen polis memuruna da silahı gösterip bana karışmamalarını söyledim. Dışardaki polis silahına elini atınca ben de boş olan silahıma mermi sürüp ateş edip kaçmaya başladım. Diğer ekipler geldi. Yaraladığım polisten özür diliyorum. Böyle olmasını istemezdim."

Olay sırasında Emre Karabacak'ın yanında bulunan Ümit Altun ise, onun samimi bir arkadaşı olmadığını, kimliğinin sahte ve ruhsatsız tabanca taşıdığını bilmediğini söyledi. Altun, "O gün Öğretmen Evi bahçesine çay içmek için oturmaya gittik. Ben bir ara arabamın yanına gitmiştim. Döndüğümde ortalık karışmış. Sonra benim arabama geldi. Belisi yaraladığını öğrenince arabamdan inmesini söyledim. İnmeyince iterek indirdim" dedi.

Emre Karabacak'ın belinden yaraladığı ve şu anda bir ayağını iyi kullanamayan polis memuru Edem Ceylan ve Seka Film Platosu'ndaki kovalamaca da sanığı takip eden polis memuru Tolga Odacı ise Emre Karabacak'tan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkmeye heyeti davayı bazı sanıkların dinlenmesi, doktor raporlarının incelenmesi amacıyla 17 Haziran'a erteledi. - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisi Vurup Sakat Bırakan Sabıkalı, Mahkemede Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement