Polisin Araştırması, Kiralık Katilli Kan Davasını Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Polisin Araştırması, Kiralık Katilli Kan Davasını Ortaya Çıkardı

Polisin Araştırması, Kiralık Katilli Kan Davasını Ortaya Çıkardı

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, otomobiliyle seyir halinde olduğu sırada yoldan açılan ateşle öldürülen Murat Bel cinayetinin soruşturması, birahane işletmecileri arasındaki iki yıldır kan davasına dönüşen hesaplaşmayı ortaya çıkardı.

07.10.2013 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6) SIRRI, TELEFON ÇÖZDÜ

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, otomobiliyle seyir halinde olduğu sırada yoldan açılan ateşle öldürülen Murat Bel cinayetinin soruşturması, birahane işletmecileri arasındaki iki yıldır kan davasına dönüşen hesaplaşmayı ortaya çıkardı. Bel'in öldürülmesinin ardından terk edilmiş otomobilde bulunan cep telefonu üzerinden araştırma yapan polis, üç katil zanlısıyla, ağabeyi 2012 yılında Murat Bel'in kardeşi tarafından öldürülen azmettirici N.A. (Nurettin Aslan) yakalandı. Menemen Asarlık'taki Zeytinlik Mahallesi 9404 Sokak girişinde iki hafta önce meydana gelen olayda, birahane (Sarmaşık Birahanesi) işletmecisi 32 yaşındaki Murat Bel, işyerini kapattıktan sonra iki arkadaşıyla evine gitmek üzere yola çıktı. Bel'e, yönetimindeki 35 MLD 10 plakalı otomobiliyle İzmir- Çanakkale karayoluna çıktığı sırada pompalı tüfekle ateş edildi. Başından yaralanan Bel, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

KAN DAVASI ORTAYA ÇIKTI

Murat Bel'in ilişkileri üzerinden araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, onun 2012 yılının Şubat ayında Bornova ilçesinde kardeşi F.B. (Ferhat Bel) ile kavgaya karıştıkları ve burada birahane işletmecisi Mustafa Aslan'ı öldürdükleri ortaya çıktı. F.B.'nin bu olayın ardından tutuklandığı, Murat Bel'in ise tutuksuz yargılandığı belirlendi. Araştırmalarını derinleştiren polis, olay yerinden uzaklaşan otomobilin plakasından yola çıkarak, kiralık olduğunu saptadı. Karşıyaka ilçesindeki kiralama firmasıyla yapılan görüşmeler sonrasında, Çiğli ilçesinde terk edildiği tespit edilen otomobilde bir de cep telefonu bulundu. Otomobili kiralayan kişinin, sahte kimlik kullanan A.B. (Adem Binici), ona referans olan kişinin E.B. (Erkan Başaran) olduğu belirlendi. Bu arada araçta bulunan telefonun da İ.B.'ye (İbrahim Gündoğdu) ait olduğu anlaşıldı. Elde edilen bu bilgiler ışığında ve cep telefonu kayıtlarından, saldırıyı gerçekleştiren üç kişinin, 2012 yılında ağabeyi öldürülen N.A. (Nurettin Aslan) ile olan bağlantıları ortaya çıktı. Bunun üzerine yaklaşık bir hafta önce gözaltına alınan N.A., azmettirici olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Diğer üç zanlının yakalanması için sürdürülen takip sırasında, E.B.'nin, Örnekköy semtinde eşinin de bulunduğu eve gideceği bilgisini alan polis, burada önlem aldı. E.B., evden çıktığı sırada operasyonla gözaltına alındı. E.B.'nin ifadesi doğrultusunda A.B. ve İ.G., Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yakalandı. Zanlılardan E.B., olay sırasında, kendilerini ışıkları kapalı olarak takip eden araca İ.G.'nin ateş ettiğini ileri sürdü. İ.G. ise, kendilerini E.B.'nin aracılığıyla, ağabeyi öldürülmüş olan N.A.'nın 200 bin TL karşılığında kiraladığını, Murat Bel'i öldürdükten sonra iki gün ona ait evde saklandıklarını, ardından da Bursa'ya gidip ev kiraladıklarını anlattı. İ.G., ayrıca azmettirici olduğu ileri sürülen N.A.'nın, kendilerine daha sonra para vermek yerine birer daire vereceğini vadettiğini de öne sürdü. Üç zanlı, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisin Araştırması, Kiralık Katilli Kan Davasını Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement