Polisin Engelliyi Tartaklaması Danimarkalılar'ı Ayağa Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Polisin Engelliyi Tartaklaması Danimarkalılar'ı Ayağa Kaldırdı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Norrebro semtinde engelli bir kişiyi döven polis, halkı ayağa kaldırdı.

15.04.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Norrebro semtinde engelli bir kişiyi döven polis, halkı ayağa kaldırdı.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Norrebro semtinin Blagaardsplads meydanında, arkadaşı gözaltına alınan tekerlekli sandalyedeki engelli, polise küfür edince dayak yedi. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesi ve medyada yayınlanması üzerine halk ayaklanarak söz konusu polisin tutuklanmasını ve polislikten atılmasını istedi. Görüntülerde, iki polis gözaltına aldıkları engelliyi polis aracına bindiriyor. Engelli, arkadaşının suç işlemediğini söyleyip, nereye götürüldüğünü sormak isteyince polis çenesini kapatmasını istiyor. Engelli kişi de polise küfürlü cevap verince, kızan polis yüksek sesle hakaret ederek yanına geliyor ve kolundan yakalayarak onu yere yıkıyor.

Çevredeki kişilerin şaşkın bakışları ve "O engelli yapma" demelerine rağmen güç kullanmaya devam eden polis memuru sonunda, tekerlekli sandalyeyi yerden kaldıran arkadaşı ile birlikte aracına binerek olay yerinden uzaklaşıyor. Bölgedeki insanlar engelli kişiyi yanına giderek yerden kaldırıyor. Görüntüleri yaşadığı evin penceresinden çeken kişi de "Yarın sizi Ekstrabladet gazetesine vereceğim, her şeyi kaydettim" diye bağırıyor.

Görgü tanığı 3 kadın, mahkemede polisler aleyhinde şahitlik yapmak istediklerini belirterek, polisin engelli ve savunmasız şahsa gereksiz yere şiddet uyguladığını belirterek, polislikten atılması ve ceza alması gerektiğini savundular. Engelliler derneği de polisi kınayarak, gerekli cezanın verilmesini istedi. Emniyet teşkilatından yapılan açıklamada ise olay doğrulanarak "Polis memurunun davranışından rahatsız olanlar şikayette bulunabilirler" denildi.

ÜT(SS) - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisin Engelliyi Tartaklaması Danimarkalılar'ı Ayağa Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement