George Floyd ve onu öldüren polisin geçmişte iş arkadaşı oldukları ortaya çıktı - Son Dakika
Dünya

George Floyd ve onu öldüren polisin geçmişte iş arkadaşı oldukları ortaya çıktı

ABD'nin Minneapolis kentinde bir gece kulübü sahibi, polis memuru ile boğarak öldürdüğü George Floyd'un aynı mekanda güvenlik personeli olarak çalıştığını söyledi.

29.05.2020 17:18  Güncelleme: 01:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Minneapolis kentinde polis memuru ve nefessiz bırakarak öldürdüğü siyahi George Floyd'un geçmişte aynı yerde çalıştığı ortaya çıktı. Bir gece kulübünün sahibi kadın, polis memuru ve Floyd'un güvenlikçi olarak aynı mekanda çalıştığını belirterek, "Floyd, senle ben Maya'nın yerinde birlikte çalışmıştık, beni hatırladın mı' diyebilseydi" dedi.

YOLLARI GEÇMİŞTE KESİŞTİ

ABD çapında isyana yol açan Minneapolis'te beyaz polis memuru Derek Chauvin'in silahsız siyahi vatandaş George Floyd'u dizleriyle boynuna çökmek suretiyle boğarak öldürmesi vakasında her gün yeni gerçekler ortaya çıkıyor. Chauvin (44) ile Floyd'un (46) yollarının daha önce emekçi sınıfında kesiştiği, ikilinin aynı eğlence mekanında güvenlikçi olarak çalıştığı belirtildi. Koronavirüs pandemisi ABD'de evde kalma önlemleri çerçevesinde kapanan mekanlar arasında yer alan El Nuevo Rodeo Club, hem Chauvin hem de Floyd'un çalışanları arasında bulunduğunu duyurdu.

"AYNI ZAMANDA BİRLİKTE ÇALIŞMIŞLARDI"

Latin yemekleri, müzikleri, dansları sunan eğlence mekanını 20 yıl işlettikten sonra kısa süre önce başkasına satan Maya Santamaria, açık oldukları 17 yıl boyunca Chauvin'in polis görevinde olmadığı zamanlarda kendilerinin güvenlikçisi olduğunu belirtti. Her gece yaklaşık 24 güvenlikçi çalıştırdıklarını, bunların arasında görev dışındaki polislerin de bulunduğunu aktaran patron, Chauvin ile Floyd'un birbirlerini tanıyıp tanımadıklarından emin olmadığını söyledi. Ancak aynı etkinlik çerçevesinde birlikte çalışmış olmaları gereken zamanlardan söz eden Santamaria, "Aynı zamanda birlikte çalışmışlardı, ama Chauvin dışarıda, güvenlik görevlileri içerideydi" izlenimini paylaştı.

"ÇOK ÇABUK SİNİRLENİRDİ"

Patron, Chauvin'in aniden parlama ve aşırı tepki gösterme huyu olduğunu aktararak "Bazen çok çabuk sinirlenirdi ve korkmuş gözükürdü" diyerek ekledi: "Arbede çıktığında hemen aletlerine başvururur ve önüne gelene biber gazı sıkardı, ben bunun gerek olmadığını düşünsem bile."

Polisin ve boğarak öldürdüğü siyahi adamın geçmişte aynı yerde çalıştıkları ortaya çıktı

"BİRLİKTE ÇALIŞTIK DİYEBİLSEYDİ ACABA NE OLURDU"

Pazartesi günkü boğma olayıyla ilgili 'Chauvin'in Floyd'la birlikte aynı mekanda çalıştığının farkına varması halinde farklı gelişip gelişmeyeceğini, merak ettiğini' dile getiren kadın işveren "Keşke 'hey adamım, senle ben Maya'nın yerinde birlikte çalışmıştık, beni hatırladın mı' diyebilseydi, acaba ne olurdu" diye konuştu.

KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN İŞSİZ KALMIŞTI

Floyd, doğup büyüdüğü Houston'da bir ev soygunu vakasıyla ilgili 5 yıl hapis yattıktan sonra 2014'te Minneapolis'e taşınıp yeni bir hayat kurmuştu, genelde El Nuevo Rodeo Club ve yakınındaki Conga Latin Bistro gibi mekanlarda özel güvenlikçi, fedai olarak çalışmıştı, ancak koronavirüs önlemleri nedeniyle mekanların kapanmasıyla işsiz kalmıştı.

POLİSİN DOSYASI KABARIK

Onu ensesine bastırarak öldürmesinin ardından görevden alınan Chauvin ise hakkıdna 20'ye yakın şikayette bulunulmuş bir polis memuru. ABD basınına göre bunca şikayete rağmen bir kez bile disipline sevk edilmeyen ve yasal işleme uğramayan Chauvin'in 2006 ve 2008 yıllarında polisin müdahale ettiği olaylarda 2 kişiye ateş açıp birini öldürdüğü, diğerini ağır yaraladığı Minneapolis Belediye Meclisi kayıtlarına geçmiş durumda. Beyaz polis memuru hakkındaki şikayet dosyaları nedeniyle birçok kez ücretli izne gönderilmişti.

George Floyd ve onu öldüren polisin geçmişte iş arkadaşı oldukları ortaya çıktı

Son Dakika Dünya George Floyd ve onu öldüren polisin geçmişte iş arkadaşı oldukları ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement