Polisten, Fetö Yalanıyla Dolandırıcılığa Suçüstü - Son Dakika
Güncel

Polisten, Fetö Yalanıyla Dolandırıcılığa Suçüstü

Mersin'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasından arandığı yalanıyla bir esnafı dolandırmaya çalışan 2 şüpheli tutuklandı.

10.03.2017 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasından arandığı yalanıyla bir esnafı dolandırmaya çalışan 2 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesinde esnaflık yapan Murat Koyunlu'nun iş yerine gelen Adnan K, kendisini polis olarak tanıtarak, Koyunlu'ya FETÖ soruşturmasında adının geçtiğini söyledi.

Gözaltı işlemi uygulamamak için 100 bin lira talep eden şüpheli, Koyunlu'nun, kendisini savcı olarak tanıtan suç ortağı Muhammet P. ile telefonda görüşmesini sağladı.

Parayı 10 gün içerisinde vermezse gözaltına alınacağı yönünde tehdit edilen Koyunlu, görüşmenin ardından durumu Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bildirdi.

Müştekinin ifadesi doğrultusunda harekete geçen ekipler, Koyunlu'ya içerisinde para olan poşet vererek, şüphelilerin buluşmak istediği çay bahçesinde önlem aldı. Ekipler, Adnan K'yı parayı alırken suçüstü yakaladı.

Polisleri karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşayan dolandırıcı, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yakalanması için çalışma başlatılan Muhammet P. de daha sonra polis merkezine giderek teslim oldu.

Üst aramalarında sahte polis rozeti ile yerel bir gazeteye ait tanıtım kartı bulunan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polisten, Fetö Yalanıyla Dolandırıcılığa Suçüstü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement