Irak'ta kesin olmayan sonuçlara göre seçim zaferi Sadr Grubu'nun - Son Dakika
Güncel

Irak'ta kesin olmayan sonuçlara göre seçim zaferi Sadr Grubu'nun

Irak\'ta kesin olmayan sonuçlara göre seçim zaferi Sadr Grubu\'nun

Irak'ta yapılan genel seçimlerde Şii din adamı Mukteda es-Sadr'a bağlı Sadr Grubu, Mecliste 73 sandalye kazarak birinci parti oldu.

11.10.2021 22:24  Güncelleme: 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta yapılan genel seçimlerde Şii din adamı Mukteda es-Sadr'a bağlı Sadr Grubu, Mecliste 73 sandalye kazarak birinci parti oldu. Seçimlere katılım ise yüzde 41'de kaldı.

Irak'ta 10 Ekim'de düzenlenen erken genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Şii din adamı Mukteda es-Sadr'a bağlı Sadr Grubu, 329 sandalyeli Mecliste 73 sandalye elde ederek birinci parti oldu. Sadr Grubu'ndan sonra Mecliste ikinci sırada 38 sandalyeyle eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi liderliğindeki Sünni Takaddüm Partisi yer aldı. Eski Başbakan Nuri Maliki başkanlığındaki Kanun Devleti Koalisyonu ise 37 sandalye ile üçüncü parti oldu.

Şİİ LİDER "ZAFER" İLAN ETTİ

Mukteda Sadr yaptığı konuşmada zafer ilan ederek, bugünün milislere karşı azim ve zafer günü olduğunu dile getirdi. Sadr, "Pastayı paylaşmak yerine reforma doğru gidelim. Artık bugünden sonra yolsuzluğa yer kalmayacak" dedi.

Sadr'ın konuşmasının ardından yüzlerce destekçisi kutlamalar için başkent Bağdat'ın ünlü Tahrir Meydanı'nda toplandı.

SEÇİME KATILIM ORANI YÜZDE 41'DE KALDI

Irak Seçim Komisyonu, seçmenlerin sadece yüzde 41'inin oy kullandığını açıkladı. Bu oran 2018'deki seçimlerde kayda geçen yüzde 44.5'lik katılım oranının da gerisinde kaldı.

(Abdulkadir Hacıoğlu/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak'ta kesin olmayan sonuçlara göre seçim zaferi Sadr Grubu'nun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement