Polonya'da Cumhurbaşkanı Duda'nın ikinci dönemi başladı - Son Dakika
Güncel

Polonya'da Cumhurbaşkanı Duda'nın ikinci dönemi başladı

Polonya\'da Cumhurbaşkanı Duda\'nın ikinci dönemi başladı

Polonya'da cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci kez kazanan Andrzej Duda, parlamentoda yemin ederek resmen görevine başladı.

06.08.2020 13:43  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'da cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci kez kazanan Andrzej Duda, parlamentoda yemin ederek resmen görevine başladı.

Duda, parlamentoda düzenlenen yemin törenindeki konuşmasında, kampanya döneminin sebep olduğu siyasi ayrışmaların geride bırakılması gerektiğini ve kendisinin ulusal birliğin sağlanması için toplumdaki tüm siyasi oluşumlarla iş birliğine hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığının ikinci döneminde aile politikası ve iş imkanlarının artırılması konusunda çalışmalar yapacağını vurgulayan Duda, ülkesinin transatlantik iş birliği ve enerji güvenliğinin sağlanması konusuna da önem vereceğini ifade etti.

12 Temmuz'da düzenlenen seçimde, iktidardaki muhafazakar Hukuk ve Adalet Partisinin (PİS) desteklediği Duda oyların yüzde 51,21'ini alarak cumhurbaşkanı seçilmişti.

Rakibi, Sol Liberal ve Yeşiller'in oluşturduğu Civic Platformun (PO) desteklediği Varşova Belediye Başkanı Trzaskowski ise yüzde 48,79 oy almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polonya'da Cumhurbaşkanı Duda'nın ikinci dönemi başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.


Advertisement