Polonya'da hükümetten, Cumhurbaşkanı Duda'dan özür dilenmesi gerektiği açıklaması - Son Dakika
Güncel

Polonya'da hükümetten, Cumhurbaşkanı Duda'dan özür dilenmesi gerektiği açıklaması

Polonya\'da hükümetten, Cumhurbaşkanı Duda\'dan özür dilenmesi gerektiği açıklaması

Polonya Hükümeti Sözcüsü Piotr Müller, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi'nin üzerinde çalıştığı yasa tasarısına ilişkin kendisine danışılmadığı için Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan özür dilenmesi gerektiğini kaydetti.

20.12.2022 14:18  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya Hükümeti Sözcüsü Piotr Müller, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi'nin üzerinde çalıştığı yasa tasarısına ilişkin kendisine danışılmadığı için Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan özür dilenmesi gerektiğini kaydetti.

Polonya Haber Ajansına (PAP) göre, Müller, söz konusu yasa tasarısının milyarlarca avroluk Avrupa Birliği (AB) finansmanının kilidini açacağını ifade etti.

Piotr Müller, söz konusu yasa tasarısının zor ve önemli olduğunu ve bu konuda istişareler yapılacağını aktardı.

Yapılan çalışmalarda Cumhurbaşkanı Duda'nın göz ardı edilip edilmediği sorusuna ise Müller, "Her aşamada Cumhurbaşkanı ile uygun istişarelerin sağlanması için belki de yeterince dikkat gösterilmedi. Cumhurbaşkanının samimi bir özrü hak ettiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Polonya Hükümeti, Varşova ile Brüksel arasında aylarca süren müzakerelerin AB fonlarının kilidini açmasını sağlayamamasının ardından adalet sistemindeki reform çalışmalarını hızlandırdı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, 14 Aralık'ta yaptığı açıklamada, AB'nin istediği hukuk reformları için gerekli adımların atıldığını belirterek, "Fonların kilidinin kalkması, sınır güvenliği ve diğer amaçlar için kullanılabilir. Özellikle muhalefet üyelerine sesleniyorum. Gelin bu yasayı birlikte ve hızlıca çıkaralım." ifadelerini kullanmıştı.

Hemen ardından Cumhurbaşkanı Duda bir açıklama yapmış ve hazırlanan yasa tasarısına herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirterek, "Bu konu bana danışılmadı ve bu konudaki çalışmalara katılmadım. Polonya Cumhuriyeti'nin anayasal ve siyasi yapısını baltalayacak hiçbir çözümü kabul etmeyeceğim." değerlendirmesini yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polonya'da hükümetten, Cumhurbaşkanı Duda'dan özür dilenmesi gerektiği açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement