Polonya'da Yeni Hükümet Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Polonya'da Yeni Hükümet Göreve Başladı

Polonya'nın yeni Başbakanı Beata Szydlo ve kabine üyeleri, yemin ederek görevlerine başladı.

16.11.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'nın yeni Başbakanı Beata Szydlo ve kabine üyeleri, yemin ederek görevlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, yemin töreninde yaptığı açıklamada, Hukuk ve Adalet Partisi'nden Szydlo'yu, kısa sürece istikrarlı bir hükümet kurduğu için tebrik etti.

Duda, Polonya halkının güvenliği, NATO ve Avrupa Birliği ile işbirliğinin hükümetin en önemli öncelikleri olması gerektiğini vurguladı.

Szydlo ve bakanlar, yemin töreninden önce eski Cumhurbaşkanı Leh Kaçinski'nin mezarına ve cuma günü Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarında ölenlerin anısına Fransa Büyükelçiliğine çelenk bıraktı.

Hukuk ve Adalet Partisi'nin kurucularından Kaçinski'yi taşıyan uçak, 10 Nisan 2010'da Rusya'nın Smolensk kenti yakınlarında düşmüştü. Tupolev 154 tipi uçakta bulunan 89 yolcu ve 7 mürettebat üyesinden kurtulan olmamıştı. Kaçinski, eşi Maria ve Polonya heyeti üyeleri, Katyn Katliamı'nın anısına düzenlenecek törene katılmak için Smolensk'e gidiyordu. Kaçinski, Hukuk ve Adalet Partisi'nin liderliğini yürüten Jaroslaw Kaçinski'nin ikiz kardeşiydi.

Hukuk ve Adalet Partisi, 25 Ekim'deki seçimde oyların yüzde 37,6'sını alarak tek başına iktidara gelmişti. Son 8 yılda iktidarda olan Yurttaş Platformu'nun oy oranı ise yüzde 24,1'de kalmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polonya'da Yeni Hükümet Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement