Poroşenko'dan Ortodoks Dünyasına Çağrı - Son Dakika
Dünya

Poroşenko'dan Ortodoks Dünyasına Çağrı

Poroşenko\'dan Ortodoks Dünyasına Çağrı

Geçtiğimiz haftasonu İstanbul'da Fener Rum Patriği'nin Ukrayna'da Rus Ortodoks Kilisesi'nden bağımsız bir Ukrayna Ortodoks Kilisesi kurulmasına ilişkin beratı imzalamasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve Ukrayna Ortodoks Kilisesi Metropoliti Epifaniy, Patrik...

07.01.2019 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz haftasonu İstanbul'da Fener Rum Patriği'nin Ukrayna'da Rus Ortodoks Kilisesi'nden bağımsız bir Ukrayna Ortodoks Kilisesi kurulmasına ilişkin beratı imzalamasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve Ukrayna Ortodoks Kilisesi Metropoliti Epifaniy, Patrik Bartholomeos'un imzaladığı beratı törenle Kiev Sofya Kilisesi'ne getirdi.

Ayinin ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, bu berat sayesinde Ukrayna'nın Rusya'yla son bağını da koparmayı başardığını söyledi ve dünyadaki diğer Ortodoks kiliselerini de, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ni tanımaya çağırdı.

Fener Rum Patrikhanesi'nin geçtiğimiz yıl Ukrayna'nın Moskova Patrikhanesi'nin değil; kendisinin dini alanı olduğunu ilan etmesinin ardından Moskova Patrikhanesi, Fener Rum Patrikhanesi'yle ilişkileri koparma kararı almıştı. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un geçtiğimiz haftasonu Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne ilişkin beratı imzalamasının ardından da Moskova Patrikhanesi yetkilileri, bu belgenin 'bir kağıt parçası' olduğunu ifade ederek, hiçbir hükmünün olmadığını ve Fener'in bu tutumu nedeniyle, Hristiyanlık tarihindeki en büyük bölünmenin meydana geldiğini dile getirdiler. - Berktay

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Poroşenko'dan Ortodoks Dünyasına Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kral Charles, Rus medyasının ölüm iddialarını yalanladı
    16:53 Kral Charles, Rus medyasının ölüm iddialarını yalanladı

    Rus medyasının öldüğünü iddia ettiği Kral Charles, Londra'daki Clarence House'a gitmek için Windsor Kalesi'nden ayrılırken görüldü. Kraliyet limuzininde oturan 75 yaşındaki Kral, kanser tedavisine devam ediyor. Rus medyasının iddialarının ardından İngiliz Büyükelçiliği, Kral III. Charles'ın hayatta olduğunu doğruladı. Sahte haberler, Galler Prensesi'nin 'mutlu, sağlıklı ve rahat' göründüğü bir dönemde yayıldı.

  • Afganistan'da 330 Binden Fazla Kız Çocuğu Okula Gidemeyecek
    16:22 Afganistan'da 330 Binden Fazla Kız Çocuğu Okula Gidemeyecek

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Taliban yönetimi nedeniyle bu yıl ortaokula başlaması gereken 330 binden fazla kız çocuğu okula gidemeyecek. Kız çocuklarının eğitim hakkının engellenmesiyle ilgili bir örnek olarak 13 yaşındaki Zayneb'in hikayesi anlatılıyor.


Advertisement