Poroşenko: Putin Ülkemin Tamamını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Poroşenko: Putin Ülkemin Tamamını İstiyor

Poroşenko: Putin Ülkemin Tamamını İstiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Putin'i ülkesinin tamamını almayı istemekle suçladı.

29.11.2018 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Putin'i ülkesinin tamamını almayı istemekle suçladı.

Rusya, 2014'te topraklarına kattığı Kırım yakınlarında, Ukrayna deniz kuvvetlerine ait 3 gemisi ve mürettebatına Rus karasularına illegal olarak girmekle suçlayarak el koyarken, Ukrayna bu iddiayı reddetti. Alman Bild dergisi ve Funke gazetesine röportaj veren Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın, Ukrayna deniz kuvvetlerine ait gemilerin Azov Denizi'ne girdiği suçlamasını reddederek bunun bir provokasyon olduğunu söyledi. Azov Denizi'ni Rusya ve Ukrayna tarafından ortaklaşa kullanıldığı burada Ukrayna'nın Mariupol ve Berdyansk limanlarının bulunduğu kaydedildi.

"PUTİN YALAN SÖYLÜYOR"

Poroşenko, Alman dergisi Bild'e verdiği röportajında "İnanmayın. Putin yalan söylüyor. Putin eski Rus İmparatorluğunu geri getirmek istiyor. Kırım, Donbass ve bütün ülkeyi Rusya'ya katmak istiyor. Kendisini bir Rus çarı olarak görüyor. İmparatorluğu Ukrayna olmaksızın bir fonksiyon icra edemez. Bizi kendisinin kolonisi olarak görüyor" dedi. Rusya'nın, Azov Denizi'nde Ukrayna'nın deniz kuvvetlerine bağlı gemilere el koymasının, 2015'te Ukrayna'nın doğu kesiminde Donbass bölgesinde Moskova yanlısı Rusların Kiev'e karşı ayaklanarak binlerce kişinin ölümüne yol açan savaş kıvılcımından sonraki en büyük gerilim olduğu kaydedildi. Poroşenko, Rusya'dan en çok gaz ithal eden ülke olan Almanya'ya, Ukrayna'yı baypas ederek Almanya'ya doğrudan gaz sağlayarak denizaltı gaz boru hattının inşasını durdurması çağrısında bulundu.

"NET BİR REAKSİYONA İHTİYACIMIZ VAR"

Poroşenko, Alman gazetesi Funke'ye yaptığı açıklamada, "Rusya'nın saldırgan tavrına karşı güçlü ve kararlı, net bir reaksiyona ihtiyacımız var. Bu Kuzey Akım 2 gaz boru hattı projesini durdurmak anlamına da geliyor" dedi. Almanya'nın, Rus devlet enerji firması olan Gazprom tarafından inşa edilen boru hattını özel teşebbüs olarak gördüğü belirtildi. Ancak Almanya Şansölyesi Angela Merkel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada gaz boru hattının siyasi boyutlarının da bulunduğuna dikkat çekerek Rusya'nın Avrupa'ya sattığı gazda Ukrayna'nın da geçiş hattında yer alması gerektiğini belirtmişti. Alman yetkililer, çarşamba günü yaptıkları açıklamada, ABD'nin ve bazı Avrupalı politikacıların Rusya'ya karşı yaptırımlarında gaz boru hattındaki pozisyonlarının değişmediğini belirtti.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Poroşenko: Putin Ülkemin Tamamını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi, yüzlerce kadına ekmek kapısı olurken, Türkiye'nin her tarafına ve bazı ülkelere ihraç ediliyor.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.


Advertisement