Portekiz Ankara Büyükelçisi Cabral Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Portekiz Ankara Büyükelçisi Cabral Açıklaması

Portekiz Ankara Büyükelçisi Cabral Açıklaması

Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

09.12.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Büyükelçi Cabral ziyarette, "Bu ziyaretimizle birlikte aramızdaki daha iyi fırsatları keşfedeceğiz ve ilişkileri daha iyi seviyeye taşıyacağız" dedi.

Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye geldi. Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret eden Cabral görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Orhan Düzgün kent hakkında bilgiler vererek Erciyes'in kış turizminde önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Portekiz ile ticari ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini kaydeden Vali Düzgün, "Son iki yılda tamamlanan altyapılarıyla beraber özellikle Avrupa'dan ciddi turist almaya başladık. Tabi turizmden önce Kayseri ticaret ve sanayi kenti. Binlerce yıllık tarihi geçmişe dayanan bir ticari kültürü söz konusu. Mobilya, ev tekstili ve elektronik eşyalar konusunda ihracatta ön sıralarda yer alıyoruz. İnşallah Portekiz ile mevcut olan ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi arzu ediyoruz. Aslında şuanda bile Portekiz ile ticari ilişkiler bakımından Portekiz Kayseri'nin ticaret yaptığı ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Sizin bu ziyaretiniz de inşallah ticari ve kültürel ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda bir fırsat olacaktır" dedi.

Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral da ziyaret ile birlikte Kayseri ile olan ilişkileri daha da geliştirmeyi umduklarını dile getirerek, "Beni bu güzel günde misafir ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar aramızda böyle bir ticari ilişki olmasından çok mutluyuz. Burada olmaktan da çok memnunum. Umuyorum bu ziyaretimizle birlikte aramızdaki daha iyi fırsatları keşfedeceğiz ve ilişkileri daha iyi seviyeye taşıyacağız. Burada konsey başkanı hanımefendi ile birlikte olmanın avantajını da yaşıyoruz. Onun sağladığı dinamik ve potansiyelle birlikte bundan sonra daha iyi ilişkilerimizin olacağına inanıyoruz. Özellikle buradaki iş anlamındaki fırsatların farkındayım" şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Büyükelçi Cabral Valilik Şeref Defteri'ni imzalarken, Vali Düzgün'de ziyaretin anısına Kültepe'den çıkartılan eserlerin replikasını hediye etti.

Ziyarette DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Portekiz İş Konseyi Başkanı Berna İlter de hazır bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Portekiz Ankara Büyükelçisi Cabral Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement