Irkçılığa tepki gösteren Moussa Marega, sahayı terk etti - Son Dakika
Spor

Irkçılığa tepki gösteren Moussa Marega, sahayı terk etti

Portekiz 1. Futbol Ligi'nin 21. haftasında oynanan Vitoria Giumaraes-Porto maçında tribünlerden yapılan ırkçı tezahüratlara tepki gösteren Porto'nun Malili futbolcusu Moussa Marega, sahayı terk ederek soyunma odasına gitti.

17.02.2020 03:16  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşılaşmada 1-1'lik eşitliği bozan ve 60'ıncı dakikada takımına galibiyeti getiren golü atan Marega, rakip taraftarların kendisine yönelik ırkçı tezahüratlarına sadece 11 dakika tahammül edebildi.

Moussa Marega, maçın 71'inci dakikasında ırkçı tezahüratlara tepki göstererek soyunma odasının yolunu tuttu.

"BU UTANÇ VERİCİ" DİYE BAĞIRIP, SAHAYI TERK ETTİ

Malili futbolcu gerek takım arkadaşları, gerekse rakip futbolcuların kendisini sakinleştirme ve durdurma girişimlerine aldırış etmeyerek, ırkçı tezahüratı yapan taraftarlara ve herhangi bir müdahalede bulunmayan hakemlere tepki göstermek için "Bu, utanç verici" diye bağırarak sahayı terk etti.

Marega, sahadan çıkarken rakip takım taraftarlarına el işareti yaparak da karşılık verdi. Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao ise Marega'nın yerine Manafa'yı oyuna aldı.

Porto, karşılaşmayı Marega'nın golüyle 2-1 kazanarak deplasmandan 3 puanla döndü.

"SAYGIYI HAK EDİYORUZ"

Conceiçao, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Marega'ya yönelik ırkçı tezahüratları "üzüntü verici" olarak değerlendirdi.

Sergio Conceiçao, "Bu tip şeyler olduğunda maç arka planda kalır. Hepimiz öfkeliyiz. Bunu yapanlar küçük bir grup da olsa, sahaya ısınmak için çıktığımızdan itibaren Marega'ya hakaret edildi. Biz, milliyetine, boyuna, saç rengine, ten rengine bakılmaksızın bir aileyiz. Biz insanız, saygıyı hak ediyoruz. Bugün burada olanlar talihsizlikti." dedi.

"IRKÇI APTALLAR"

Portekiz'deki sol hükumetin üyeleri de Marega'nın uğradığı ırkçı sözlü saldırıya "tolerans gösterilemeyeceğini" vurgulayıp, sorumluların cezalandırılacağını açıkladı.

Bu arada Moussa Marega, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kendisine ırkçı tezahürat yapanlar için "ırkçı aptallar" ifadesini kullanırken, hakemlere yönelik de "Ayrıca hakemlere beni savunmadıkları ve sarı kart gösterdikleri için teşekkür ediyorum, çünkü ten rengimi savunuyorum." ifadelerini kullandı.

Irkçılığa tepki gösteren Moussa Marega, sahayı terk etti
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Irkçılığa tepki gösteren Moussa Marega, sahayı terk etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • ...: her yerde farklı ırkçılıklar var işte... İsrailde filistin ırkçılığı, türkiyede, kürt-alevi ırkçılığı, işte her yerde var dostum.. 15 39 Yanıtla sabırlı: olayı ne ara türkiyeye getirdin bravo.türkiyede kürt alevi olayı nasıl ırkçılık oluyor.senin gibiler yüzünden bu ülke her saniye mayının üzerinde duruyor.ülkemizi bölmeyi bırakın 13 0 selman: Türkiye de ırkçılık yok mezhepçilik yok boş konuşma 3 0 Gazoz: Andawsl Türkiye'de ırkçılık olsa sen bunlari yazabilirmisin Türkiye'de hangi kurye.akli başında adamlar laf eder teröristler ve tererirs sewerler haric 1 0
  • fenerli: ırkcılık nedir neyin kafasıdır hiç anlayamamışımdır bir insanın siyah olması beyaz olması kilolu olması zayıf olması gibi fiziksel özellikleri neyi değiştirir ki 32 1 Yanıtla Düşün: Sen onu iyi bilirsin.Böyle bir habere yaptığın yorumda bile ,şu anda ırkçılığı tavan yapmış fenerli rumuzu bile tüm fenerlilerin renk irkcisi olduğunu gostermezmi. Takıma fener cumhuriyeti deyip kendinize özgü bir ayrımcılığın bir sonucu değilmi. Bir aleni irkçiyi kaptan yapmanız bunun göstergesi değilmi. Daha fazla söyletme beni. 0 0 Kaya: Onun içinmi bir yenilince,bir kupa rakibinize verilirse ortalığı birbirine katıyorsunuz. 0 0
  • Turki: Bu olay avrupanın göbeğinde oluyor.Birde insan haklarından bahsederler.İyiki türküm iyiki Müslümanım elhamdülillah. 5 0 Yanıtla
  • DOĞU TÜRKİSTAN: EMRE B.OĞLU 2 0 Yanıtla
  • .....cvp: türkiyede kürt alevi ırkçılığı hiç bir zaman olmadı bidon beyinli nerde yaşıorsun. yıllarca bu ülkede farklı mezhep ve din mensuplarını birbirine kırdırmaya çalıştılar.bölmeye çalışanın cinsi cibilliyeti ne olursa olsun cezasını çekmeli. 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement