Poyrazköy Davasında İki Eski Emekli Oramiral Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika
Güncel

Poyrazköy Davasında İki Eski Emekli Oramiral Tanık Olarak Dinlenecek

Poyrazköy Davasında İki Eski Emekli Oramiral Tanık Olarak Dinlenecek

Amirallere suikast, Kafes eylem planı gibi dosyaların birleştiği Poyrazköy davasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit, Perşembe günkü duruşmada tanık olarak dinlenecek.

03.09.2013 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amirallere suikast, Kafes eylem planı gibi dosyaların birleştiği Poyrazköy davasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit, Perşembe günkü duruşmada tanık olarak dinlenecek.

Balyoz sanıkları emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 85 sanıklı Poyrazköy davasının 28. duruşmasıİstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tanıkların dinlendiği duruşmada Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu duruşmanın öğleden önceki oturumunda mahkemeye gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın tanık olarak dinleneceğini söyledi. Ancak bazı sanıklar Ataç'ın 'davanın sanığı olan teğmenlerle ilgili tanıklık edeceğini, teğmenlerin de Perşembe günkü duruşmada hazır olacağını' söyledi. Sanık avukatları Ataç'ın bir diğer eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ile birlikte Perşembe günkü duruşmada dinlenmesini talep etti.

İKİ ESKİ KOMUTAN TANIK OLARAK DİNLENECEK

Mahkeme heyeti talebi kabul ederek, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'in 5 Eylül Perşembe günkü duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verdi. İki komutan kendilerine yönelik yapıldığı iddia edilen suikast planları hakkında beyanlarda bulunacak.

"BİLSEYDİM, GEREĞİNİ YAPARDIM"

Duruşmada ilk olarak Balyoz davasından 18 yıl hapse mahkum edilen Emekli Tümamiral Ali Semih Çetin tanık olarak dinlendi. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan arama sırasında Donanma Kurmay Başkanı olarak görev yaptığını belirten Çetin, söz konusu aramaya ilişkin konuştu. Zeminin altına evrak saklanmasının rutin bir uygulama olup olmadığı sorulan Çetin, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi zemini altına evrak saklanmasının TSK arşivleme usulüne aykırı olduğunu belirterek, "Söz konusu evraklardan savcının arama yapmasıyla haberim oldu. Daha önceden usulüne uygun olmayan arşivleme yapıldığını bilseydim, gereğini yapardım" diye konuştu. Savcı Fikret Seçen'in komutanlıkta arama yapmak için saat 14.00'da kendisini aradığını ifade eden tanık Çetin, savcı Seçen'in saat 19.00'da da Gölcük'e geldiğini belirtti. 5 saatlik sürede istemeleri halinde delilleri yok edebileceklerini öne süren Ali Semih Çetin, "Ancak biz kendimizden emindik. Herhangi bir hukuk dışı işimiz yoktu. Ben savcının geleceğini bütün personele bildirdim. Kimse savcı gelene kadar dışarı çıkmadı" ifadesini kullandı. Duruşma Perşembe saat 09.30'a ertelendi.

CT (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Poyrazköy Davasında İki Eski Emekli Oramiral Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement