Premıer League'de Chelsea Şampiyon - Son Dakika
Spor

Premıer League'de Chelsea Şampiyon

Premıer League\'de Chelsea Şampiyon

İngiltere Premier League'de 2009 -2010 Sezonunun Şampiyonu Chelsea Oldu.

09.05.2010 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier League'de 2009-2010 sezonunun şampiyonu Chelsea oldu.

Ligin son maçında Stamford Bridge Stadı'nda Wigan Athletic'i ağırlayan Chelsea, rakibini 8-0 gibi farklı bir skorla yenerek şampiyonluğunu ilan etti. ''Maviler''in gollerini Anelka (2), Lampard, Kalou, Drogba (3) ve Ashley Cole attı.

Chelsea'nin yıldız futbolcusu Drogba, bu maçta attığı 3 golle 29 gole ulaşarak ''Gol Kralı'' olmayı başardı.

Chelsea'yi 1 puan geriden takip eden şampiyonluğun diğer adayı Manchester United da sahasında Stoke City'yi 4-0 mağlup etti. ''Kırmızı Şeytanlar''a galibiyeti getiren golleri, Fletcher, Giggs, Higginbotham (kendi kalesine) ve Ji-Sung kaydetti.

MANCHESTER KAZANDI AMA YETMEDİ

Chelsea'yle şampiyonluk mücadelesi veren Manchester United, sahasında Stoke City'i konuk etti. Daha 6. dakikada umutları sona eren Kırmızı Şeytanlar, Tuncay'ın takımı Stoke City'i 4-0 mağlup etti.

Manchester United'ın gollerini, 31. dakikada Fletcher, 38. dakikada Giggs, 54. dakikada Higginbotham kendi kalesine ve 83. dakikada Park attı.

ARSENAL ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT GİDİYOR

Premier Lig'de uzun süre şampiyonluk mücadelesi veren ancak üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle son haftalarda Chelsea ve Manchester United'ın gerisinde kalan Arsenal, sahasında Fulham'ı 4-0 yenerek ligi 3. sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlılar bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmeyi garantiledi.

Arsenal'in gollerini 21. dakikada Arshavin, 26. dakikada Van Persie, 38. Baird kendi kalesine ve 84. dakikada Vela kaydetti.

Deplasmanda Aston Villa'yla 0-0 berabere kalan Liverpool, UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantiledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Premıer League'de Chelsea Şampiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement