Premier League'den Bosman Hedefleri - Son Dakika
Spor

Premier League'den Bosman Hedefleri

Salih Demirci, Premier League'de sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan isimlere baktı.

22.12.2013 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

La Liga'dan Bosman hedefleri

Joleon Lescott (Manchester City/Stoper)

Everton günlerinden gelen iyi bir kariyer sahibi ve daha yakın zamanda, Euro 2012'de İngiltere Milli Takımı'nın as elemanı olan Lescott bir süredir Manchester City'nin kulübesinde oturmaktan fazlasını yapamıyor. Vincent Kompany'nin sakatlığı süresince forma imkanı bulan tecrübeli oyuncu, şansını iyi değerlendiremedi ve biraz hantallaşmış göründü. Uzun boyu ve çok güçlü fiziği ile öne çıkan 31 yaşındaki solak stoper, birkaç yıl daha üst düzeyde oynayabilir. Savunmasında lider özellikli ve tecrübeli bir oyuncunun sıkıntısını çeken Beşiktaş için iyi bir hedef.

Ashley Cole (Chelsea/Sol bek)

Serie A'dan Bosman hedefleri

Her ne kadar hem Chelsea'de, hem de İngiltere Milli Takımı'ndaki yerini kaybetmiş olsa da Ashley Cole hala dünyanın en iyi sol beklerinden biri. Bununla birlikte kulübün kontrat vaadini halen yerine getirmemesinin yarattığı belirsizlik sürüyor. Sezon sonunda Brezilya'da olmak ve Milli Takım'ın as elamanı olarak kalmak için düzenli oynaması gerektiğini bilen 33 yaşındaki oyuncu, devre arası da bir hamle yapabilir ve sezonun ikinci devresinde ona sahip olan takımı mutlu edebilir. Ashley Cole'u ikna etmek zorsa da Galatasaray'ın da ondan iyisini bulması daha zor.

Sebastian Larsson (Sunderland/Sağ açık)

Sunderland şimdilerde epey zorda olunca Larsson'un kontrat görüşmeleri sürekli ertelenir oldu. Yaklaşık 10 yıldır Premier League'de forma giyen oyuncu, Arsenal ile başlayan kariyerine Birmingham ve Sunderland ile devam ederken daima takımının as elemanı olarak sahada yer aldı. Harika bir sağa ayağa sahip olan 28 yaşındaki yıldız, son yıllarda orta sahanın merkezinde de görev üstlenir oldu. Kuşkusuz, İsveç Milli Takımı'nda da düzenli olarak forma bulan bir oyuncu olması cazibesini artırıyor ve onu İngiltere'den koparmak kolay olmayacak. Ancak çok kıymetli ve alanın elinde elmasa dönüşebilir.

Bundesliga'dan Bosman hedefleri

Johnny Heitinga (Everton/Stoper)

Hollanda milli oyuncunun pek iyi bir şöhreti olduğundan bahsetmek zor, ama şurası kesin ki yanında taşıdığı ciddi bir tecrübe var. Onu stoper mevkiinde ilk tercih olarak transfer eden takımın iyi bir tercih yapmayacağı kesin. Ancak çok yönlülüğü ile harika bir kadro oyuncusu olabilir. Üçüncü stoper, gerektiğinde orta sahada, ihtiyaç olduğunda ise sağ bek oynayabilen Heitinga görünen o ki Everton'dan ayrılacak. Tribünde oturunca az sorun çıkaran ama görev verildiğinde de iyi iş yapan tecrübeli ve iyi bir profesyonel arayan kulüplerimize duyurulur…

Joe Cole (West Ham United/10 numara)

Bir dönem İngiltere futbolunun harika çocuğuydu, ama artık küskün bir veterandan fazlası değil. Altyapısından yetiştiği West Ham'e dönüşü de kar etmeyince yeniden bir ayrılık için kendini hazırlamış görünüyor. Nitekim kötü geçen Liverpool günlerinde kiralandığı Lille ve şehir, Cole için tazelenme fırsatı yaratmıştı. Fransa'da gösterdiği iyi performans, onu tekrar ait olduğu yere taşırken şimdilerde her şey yeniden eskiye döndü. Yeniden İngiltere dışına çıkmayı reddetmeyecek oyuncu, Pablo Batalla'nın yerine geleceği Bursaspor'da güzel şeyler yaşayabilir.

Ligue 1'da Bosman hedefleri

Philippe Senderos (Fulham/Stoper)

Uzun süren Arsenal günlerinin ardından sırasıyla Milan ve Everton'da forma giyen Senderos, yakın zamanda yaşadığı ağır sakatlıklardan ötürü çaptan düştü. Şimdilerde İsviçre Milli Takımı'ndaki yerini de kaybeden tecrübeli savunmacı, yine de sezon sonunda Brezilya'da olacak. Üst düzey bir stoper olarak anıldığı kariyerinin şaşaalı yılları geride kalsa da henüz 28 yaşında ve önünde güzel geçirebileceği birkaç sezondan fazlası var. Ayağında top varken rahat görünen oyuncu, Beşiktaş'ın uzun süredir sorunlu arka alanını düzene sokabilir.

Sözleşmesi sona erecekler

Nemanja Vidic                  Manchester United

Tarihin en etkili futbolcusu: Bosman

Patrice Evra Manchester United

Fabio                               Manchester United

Rio Ferdinand                  Manchester United

Ryan Giggs Manchester United

Joleon Lescott                 Manchester City

Samuel Eto'o                  Chelsea

John Terry Chelsea

Ashley Cole                     Chelsea

Frank Lampard Chelsea

Bacary Sagna Arsenal

Nicklas Bendtner Arsenal

Emmanuel Frimpong      Arsenal

Tomas Rosicky               Arsenal

Younes Kaboul               Tottenham

Craig Gardner                Sunderland

Sebastian Larsson          Sunderland

Jack Colback                  Sunderland

Shane Long                   West Brom

Nicolas Anelka                West Brom

Chris Brunt                    West Brom

Johnny Heitinga            Everton

Dimitar Berbatov Fulham

John Arne Riise             Fulham

Philippe Senderos         Fulham

Alexander Kacaniklic      Fulham

Anthony Pilkington       Norwich

Kenwyne Jones             Stoke City

Marc Wilson                  Stoke City

Joe Cole                       Aston Villa

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Premier League'den Bosman Hedefleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement