Prens Edward Gençlik Ödül Programı Gala Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Prens Edward Gençlik Ödül Programı Gala Yemeğine Katıldı

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı kapsamında İstanbul'a gelen Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward, dün sabah Darüşşafaka Okulları ve Tarabya İngiliz Okulları'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, onur konuğu olarak ödül kapsamında fon yaratmayı amaçlayan gala yemeğine katıldı.

16.10.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı kapsamında İstanbul'a gelen Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward, dün sabah Darüşşafaka Okulları ve Tarabya İngiliz Okulları'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, onur konuğu olarak ödül kapsamında fon yaratmayı amaçlayan gala yemeğine katıldı.

Akfen Holding'in sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek üzere Akın ailesi tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı'nın (TİKAV) ev sahipliği yaptığı gecede, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Ulusal Komite Başkanı Sultan Yılmaz, Hamdi Akın'ın kızı Ulusal Komite Başkan Yardımcısı Pelin Akın ve Avukat Selim Akın, Four Seasons Bosphorus'ta iş dünyası ve cemiyet hayatından önemli isimleri ağırladı. Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ve Ronit Gülcan, Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ve eşi Aylin Tahincioğlu, Gazeteci Nuri Çokaloğlu, Engin Altan Düzyatan- Neslişah Alkoçlar çifti, Siren Ertan gibi isimler, galanın konukların arasındaydı.

Gala yemeği öncesinde düzenlenen kokteylde bir araya gelen konuklar, ardından Queen Elizabeth Hall'daki Meltdown Festival'de başarılı bir performans sergileyen Carnet de Voyage'ın canlı performansını da içeren özel programı izledi.

Özel gecede elde edilen gelir, Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı'nın daha fazla gence ulaşabilmesi amacıyla değerlendirilecek.

Prens Edward, "Altın ödülü kazanan katılımcıları tebrik ederim. Programı herkes uygulayabileceğini söyler ama uygulayamaz. Uzun bir deneyim olduğunu düşünüyorum, şimdi rahatlayabilirsiniz. Ödül liderleri ve ailelerin teşekkür ederim. Hayatınızda bundan sonra fark yaratacağınızı düşünüyorum" diye konuştu.

"Sağlıklı nesiller için gençlerin kişisel gelişimine destek olunmalı"

Farkındalık yaratmak ve gençlik programına fon sağlamak amacıyla düzenlenen gecede Ulusal Komite Başkanı Sultan Yılmaz, "Sağlıklı nesillerle ülkenin geleceğini sürdürebilmek için gençlerin kişisel gelişimlerine de destek olunmalıdır diye düşünüyorum. Türkiye'de Edinburgh Dükü Uluslararası Ödülü 15 yıldır Sayın Hamdi Akın'ın ilgisi ve sponsorluğuyla gelişmiştir; kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Dileğim gençler için imkan yaratan çok sayıda kutlanacak gönüllüye ulaşmaktır" diye konuştu.

Edinburgh Dükü Ödül Programı liderlerinden altın ödüllü Avukat Durmuş Ceylan da bir konuşma yaparak gençlik ödül programının bir parçası olarak yolculuğunu anlattı. Ceylan, "Ben Akşehirli orta gelirli bir ailenin çocuğuyum. TİKAV ile birlikteliğim Türkiye'de hukukçu olmak isteyen her gencin hayallerini süslelen Ankara Üniversitesi koridorlarında başladı. Bu toplulukta biz önce kendi içimizde kaynaşma ve dayanışma ruhunu keşfettik. TİKAV bizlere sayısız kişisel gelişim seminerleri ve etkinlikler sundu. Bu sayede Türkiye'nin en lider ruhlu ve üretken isimleriyle, iş adamları, bürokratlar, müzisyenler, sanatçılar ve daha fazlası ile tanışma imkanı bulduk. Bir avukat olarak mesleki becerilerimin gelişmesine TİKAV'ın katkısını her zaman hissettim" dedi.

Hedef, 2020'ye kadar 20,000 öğrenci

Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Akfen'in bir vakfı var TİKAV diye 1998'de kurduğumuz; o günden beri Doğu Anadolu'da okuyan çocuklarımızın oryantasyonuyla ilgiliyiz. Oradaki gençleri Ankara, İstanbul'a yirmi ve otuzarlı gruplar olarak yönlendirip eğitimlerini sürdürüyoruz. İkinci olarak "Duke of Edinburgh" uluslar arası ödüllerinin 1998'den beri Türkiye'deki uygulayıcıyız. Bu, 140'dan fazla ülkede uygulanan bir program ve bronz, gümüş, altın gibi ödülleri var. Bütün sponsorluğunu Akfen yapıyor" diye açıkladı.

Türkiye'nin katılımını başarılı bulduğunu ifade eden Akın, "1998 senesinde bizimle beraber Türkiye de katılmış oldu. Çok ilgi gördü bu program ve bu nedenle Prens Edward gelerek bizi onurlandırdılar. Şu ana kadar 12,000 çocuğa eğitim verdik ve programın buradaki başarısı nedeniyle bizi desteklemeye geldiler buraya" diye konuştu.

TİKAV olarak hedeflerine ulaştıklarını düşündüğünü aktaran Hamdi Akın, 2020'ye kadar 20,000 öğrenciye ulaşmayı ve daha da büyümeyi amaçladıklarını söyledi; "Bu kadar kısa sürede bu kadar iyi yapılan az programdan bir tanesi. Şu an tek sponsor Akfen; belki sponsor sayısı artar ve daha fazla maddi imkana kavuşuruz. Böylece eğitim verdiğimiz çocuk sayısı da artar" çağrısında bulundu.

Galada özel bağış kartları

Gala yemeği sırasında, destekleri arttırmak amacıyla masalara bırakılan özel bağış kartları ve kurşun kalemlerle özel konuklara programın Türkiye'deki yolculuğu ve başarıları aktarılırken, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimini amaçlayan programa finansal destek sağlamak için platform yaratıldı.

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı kapsamında onur konuğu olarak Türkiye'yi ziyaret eden Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward, ödül programı ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Tarabya İngiliz Okulları'nı ziyaret ederek kampüsleri gezmiş, ödül liderleri, öğrenciler ve katılımcılarla bir araya gelmişti. Prens Edward Darüşafaka Okulları ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Program kapılar açıyor, ve hayat fırsatlarla dolu. Önemli olan o kapıdan adım atabilecek kendine güvene sahip olmak. Bu yüzden, gençlere yaşamın zorluk ve fırsatlarını değerlendirme yolunda destek verdiğiniz için teşekkür ederim" diye konuşmuştu.

Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Programı

Edinburgh Dükü Uluslararası Ödülü 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan, 140 ülkede uygulanan bir bireysel gelişim programı. Bronz, gümüş ve altın kategorilerinde gençleri bir araya getiren ödül programında, Beceri Geliştirme, Fiziksel Gelişim, Toplum Hizmeti. Bunun yanında Toplumsal Uyum Projesi ve Macera ve Keşif Yolculuğu gibi bölümler gençlere sunuluyor.

Ödül Programı halihazırda TİKAV'ın tek uluslararası projesi olarak uygulanıyor ve ülkemizde 14 ilde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı, 60 farklı lise, üniversite ve sivil toplum örgütlerinde yürütülen program kapsamında, bugüne kadar 12 bin gence ulaşıldı. Her yıl yaklaşık bin 500 ile 2 bin civarında yeni katılımcı programa dahil olurken, bugüne kadar 3 binden fazla katılımcı ödül almaya hak kazandı. Dünya genelinde ödül programı aracılığı ile 8 milyondan fazla gence ulaşıldı.

Onur konuğu Prens Edward KG GCVO, aynı zamanda ödülün isim babası Edinburgh Dükü Prens Phillip'in oğlu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prens Edward Gençlik Ödül Programı Gala Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama
    09:14 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Operasyon sonucunda yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de ele geçirildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.


Advertisement