Prestij Kalem Üreticileri ve Koleksiyonerler "Penfest"Te Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Prestij Kalem Üreticileri ve Koleksiyonerler "Penfest"Te Bir Araya Geldi

Dünyaca ünlü prestij kalem üreticileri, koleksiyonerleri ve sanatçıları, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Penfest"te bir araya geldi.

02.11.2018 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü prestij kalem üreticileri, koleksiyonerleri ve sanatçıları, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Penfest"te bir araya geldi.

"markakalem.com" tarafından gerçekleştirilen festivalde, kalem markalarının özel tasarım ürünleri meraklısıyla buluştu.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, açılışta yaptığı konuşmada, festivali düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Avcı, Kur'an-ı Kerim'de kalem üzerine yemin edildiğini hatırlatarak, "Bu şenlik gerçekten İstanbul'a çok yakıştı. Çünkü biliyorsunuz, özellikle hattatlarımızın duymaktan pek hoşlandıkları bir söz vardır; 'Kur'an-ı Kerim Mekke'de nazil oldu, Kahire'de okundu, İstanbul'da yazıldı.' Dolayısıyla İstanbul, hattatlarıyla, yazısıyla maruf bir şehir olmak itibarıyla böyle bir şenliği çoktan beri hak ediyordu." diye konuştu.

"Tutku, hobi ve bağımlılık"

Kalem koleksiyoneri ve yazar Doğan Hızlan da çocukluğunda teyzesinin kalem hediye etmesi üzerine kaleme merak sardığını dile getirdi.

Hızlan, kalemin tutku, hobi ve bir bağımlılık haline geldiğini belirterek, "tükenmez kalem" isminin hikayesini anlattı.

Koleksiyonerlerin kendi dolma kalemini paylaşamadığını vurgulayan Hızlan, sadece kalem değil, mürekkebin de aynı doğrultuda tutkuya dönüştüğünü ifade etti.

"Kalemle kağıdın mürüvveti: yazı"

Kalem üzerine "6. Parmak" kitabını yazan Prof. Dr. Muhittin Şimşek ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'de geçen Kalem Suresi'nden bahsederek, şunları kaydetti:

"İnsanoğlunun yaratıldığından bu yana düşünce sistematiğinin nesilden nesle aktarılabilmesi için hep kalem kullanılagelmiştir. Kalem ile kağıt hep birbirine aşık olmuştur. Birbirleriyle buluştuklarında mürüvvetleri olan yazı ortaya çıkmıştır. Yazı, bizim kültürümüzde, özellikle Osmanlı'da kendisini bulabilmiştir."

Şimşek, İstanbul'un yazı medeniyetinin merkezi olduğu değerlendirmesini yaparak, festivalin ilerleyen yıllarda da devam edeceğine inandığını vurguladı.

Kilk Kalem markasıyla festivale katılan Oruç Gazi Kutluer de festivalin bir ilk olduğunun altını çizerek, "Yediden yetmişe bütün kalemseverlerin, kırtasiye tutkunlarının merakla beklediği bir organizasyondu ve nihayet oldu. Ülkemizdeki çok önemli gelişmelerden birisi. Çünkü prestijli bir atmosfer ve markalar var. Biz de Türkiye'deki ilk el yapımı dolma kalem yapımcısı olarak burada yerimizi aldık. Kalemseverleri bu neşeye katılmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kişiler ve kurumlara özel ürettikleri kalemler

Özel tasarım kalemleri birçok farklı ülkeye sattıklarına dikkati çeken Kutluer, kişiler ve kurumlara özel ürettikleri kalemlerin malzemelerinin de özel seçildiğini aktardı.

Konuşmaların ardından, Nabi Avcı, Doğan Hızlan, prestij kalem markası Parker'in kurucusu George S. Parker'ın 3. kuşak torunu Geoffrey Parker ve "markakalem.com" kurucusu Faruk Atalar festivalin açılışını yaptı.

Açılışın ardından özel ayrılmış alana imzalarını atan Avcı ve Hızlan, daha sonra stantları gezerek kalemler hakkında bilgi aldı.

Hediyeler ve özel söyleşi programları

Kalem işleme ustalarının 14 bin doları bulan özel tasarımlarının sergilendiği festivalde, kültür sanat, siyaset ve akademi camiasından ünlü isimler söyleşiler ile 2 gün boyunca süren festivalde yer alacak.

Festivalde, kalem işleme sanatçılarının eserleri konuklara tanıtılırken, kaligrafi sanatının incelikleri atölye çalışmalarıyla ziyaretçilere aktarılacak.

Gün boyu düzenlenen yarışmalarda katılımcıların hediyeler kazanabileceği "Penfest"te bugün, Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Koray Şerbetçi, Ali Çağan Uzman, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Prof. Dr. Nabi Avcı söyleşi programlarında konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prestij Kalem Üreticileri ve Koleksiyonerler 'Penfest'Te Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.


Advertisement