Zonguldak Ereğli'de Preveze Deniz Zaferi Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Ereğli'de Preveze Deniz Zaferi Kutlandı

Zonguldak Ereğli\'de Preveze Deniz Zaferi Kutlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Preveze Deniz Zaferinin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle tören düzenlendi.

27.09.2014 13:19  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndaki Garnizon Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam İbrahim Çay'ın yanında belediye başkanları, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve askerler katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, "Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarak Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı senesi ve deniz kuvvetlerimizin kuruluş ve anma gününü kutluyorum. Buraya gelen, komutanlığımıza iştirak eden tüm misafirlerimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Yarbay Serdar Döner, Osmanlı Beyliği, Osmanlı İmparatorluğu ile Cumhuriyet dönemini de içine alan askeri denizcilik sürecini ve elde edilen zaferler ile yaşananları anlattı.

Denizcilik ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin şiiirlerinin ardından deniz zaferlerine ilişkin sinevizyon gösterisi sunuldu. Törenin ardından halkın ziyaretine açılan TCG Kilimli Gemisi ile TCG Preveze S 353 Denizaltısı gezildi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Ereğli'de Preveze Deniz Zaferi Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement