Prifest" Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Prifest" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kosova'nın başkenti Priştine'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen uluslararası film festivali Prifest'in kapanış töreninde ödüller sahiplerini buldu.

21.07.2017 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'nın başkenti Priştine'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen uluslararası film festivali Prifest'in kapanış töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye'nin "konuk ülke" olarak katıldığı festival kapsamında 80 film gösterildi. Bunlardan 40'ı 4 ayrı kategoride yarışırken, diğerleri de tanıtım programlarında yer aldı.

Oscar ödüllü Kanadalı yönetmen Paul Haggis, "eşsiz kariyeri" ve "dünya sinemasına sunduğu katkıları" nedeniyle "Altın Tanrıça Onur Ödülü"nün sahibi oldu.

Haggis, yaptığı konuşmada, ödüle layık görüldüğü için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kosova'da 1999'da yaşanan savaşı anımsatan Haggis, büyük acılara rağmen Kosovalıların komşu ülkelerle iş birliği yaparak güzel işler üretmeye çalıştığını söyledi.

"Balkan filmleri" kategorisinde en iyi film ödülü, Hırvat yönetmen Nevio Marasoviç'in "Goran" adlı filmine verildi.

"Ember" adlı filmde sergilediği performansıyla Türk oyuncu Caner Cindoruk, "Balkan filmleri" kategorisinde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Cindoruk, Kosova'yı ilk kez ziyaret ettiğini ancak her zaman buradaymış gibi hissettiğini ifade etti. Cindoruk, bu ödülü yönetmen Zeki Demirkubuz ve bu filmin ekibine armağan ettiğini belirtti.

"Quit staring at my plate" adlı filmdeki performansından dolayı Hırvat oyuncu Mia Petriçeviç de aynı kategoride en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Filmin yönetmenliğini yapan Hırvat Hana Jusiç de bu kategoride en iyi yönetmen ödülünün sahibi oldu.

Letonyalı yönetmen Renars Vimbas'ın "Mellow Mud" adlı filmi ise "PriFest 2017 Avrupa filmleri" kategorisinde en iyi film ödülünü elde etti.

PriFest, Balkanlar'daki en önemli sinema etkinliklerden biri olarak kabul ediliyor.

Prifest" Ödülleri Sahiplerini Buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prifest' Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement