Prof. Dr. Ayvallı'dan Başkan Demirtaş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Ayvallı'dan Başkan Demirtaş'a Ziyaret

Prof. Dr. Ayvallı\'dan Başkan Demirtaş\'a Ziyaret

İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen “Seyyid Ahmet Arvasi’nin Dava Adamlığı ve Hizmet Sevdası” konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Samsun’a gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamına ziyaret etti.

28.02.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen " Seyyid Ahmet Arvasi'nin Dava Adamlığı ve Hizmet Sevdası" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Samsun'a gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamına ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, "1982-84 yıllarında Samsun'da çalıştım. Samsun çok sevdiğimiz bir yerdir. İlkadım ilçemiz de gönlümüzde olan bir ilçedir. Konferans konusu merhum Seyyid Ahmet Arvasi olunca ben buraya koşarak geldim. Çünkü milli ve manevi değerlere gönülden bağlı bir mütefekkirdir. Onun Türk-İslam senteziyle ilgili yazmış olduğu kitaplar aşkla okunmaktadır. Hem öğretim üyesi olduğu okullarda hem de gençlerle yapmış olduğu sohbetlerde milletin birliğini, dirliğini ve Türk devletinin yücelmesini hedef almış bir şahsiyettir. Gençlerimizin ve milletin o kıymetli şahsı tanıması lazımdır. Onun tanınması halinde hem güzel ülkemiz hem Türk alemi hem de İslam alemi terakki tekabül kaydedecektir. Bizi böyle değerli bir şahsiyeti anmak için buraya davet eden başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı ve sevaplı bir iş olacaktır. Başkanımızla bu sevaba ortak olacağız" dedi.

Dini ve ilmi konularda birçok hizmetlerde bulunduklarını söyleyen Başkan Necattin Demirtaş, "Seyyid Ahmet Arvasi'nin hayatını ve eserleriyle ilgili sayın hocamız gençlerimizi bilgilendirecek. Belediye olarak biz, dini ve ilmi konularda birçok hizmet yapıyoruz. Konferansımıza tüm halkımızı bekliyoruz" diye konuştu.

"Seyyid Ahmet Arvasi'nin Dava Adamlığı ve Hizmet Sevdası" konulu konferans, 01 Mart Cumartesi saat 19.00'da Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Ayvallı'dan Başkan Demirtaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement