Prof. Dr. Bayram Altan, Cezayir İktisat Eski Bakanını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Bayram Altan, Cezayir İktisat Eski Bakanını Ağırladı

Prof. Dr. Bayram Altan, Cezayir İktisat Eski Bakanını Ağırladı

Cezayir İktisat Eski Bakanı Prof. Dr. Abdelkader Sammari, Uluslararası Üniversiteler Birliği'nin düzenlemiş olduğu bir konferansa katılmak üzere Türkiye'ye geldi. Sammari'yi Atatürk Havalimanı'nda Uluslararası Üniversiteler Birliği Konsey Başkan Vekili olarak Prof. Dr. Bayram Altan karşıladı.

25.08.2017 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Üniversiteler Birliği'nin düzenlemiş olduğu bir konferansa katılmak üzere Türkiye'ye gelen Cezayir İktisat Eski Bakanı Prof. Dr. Abdelkader Sammari'yi Atatürk Havalimanında Uluslararası Üniversiteler Birliği Konsey Başkan Vekili olarak Prof. Dr. Bayram Altan karşıladı.

Samimi bir karşılamanın ardından Atatürk Havalimanına beş dakika mesafede bulunan bir otele yerleştirdikten sonra lobide bir süre sohbet ettiler. "Uluslararası Üniversiteler Birliği" nin kuruluş amacını, faaliyetlerini ve istikbale matuf projelerini anlatan Altan, daha sonra düzenlenen Konferans hakkında bilgiler verdi. Bunun üzerine Cezayir eski İktisat Bakanı Prof. Dr. Abdelkader Semmari, birliğe üye olmak için Uluslararası Üniversiteler Birliği Konsey Başkanlığına hitaben yazılı talepte bulundu.

İstanbul hakkında da tanıtıcı bilgiler veren Prof. Dr. Bayram Altan şunları söyledi: İstanbul, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan büyük bir şehirdir. Burada tarihi ve mimari özelliklere sahip yüzlerce eseri görmek mümkündür. Ayrıca eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Coğrafi açıdan Asya Kıtası ile Avrupa Kıtasını da birbirine bağlayan metropol bir şehirdir. Onun için sürekli göç almakta ve akın akın turist kafileleri gelip dünya harikası tarihi mekanları ve doğal güzellikleri geziyor ve görüyor.

Ev sahibi konumunda olan Altan, misafir eski Bakanın yol yorgunluğunu üzerinden atabilmesi için istirahat etmesini önerdi ve ertesi gün tekrar görüşmek dileği ile vedalaşıp ayrıldı.

Bir sonraki gün misafirini kaldığı otelden alıp otomobili ile boğaza doğru ilerledi. Yol güzergahında gördüğü tarihi ve turistik mekanları tek tek tanıtan Prof. Dr. Bayram Altan, boğazın muhteşem güzelliklerinin adeta arz-ı endam ettiği ve bütün haşmetiyle gözlerönüne serildiği bir mekanda misafirine öğle yemeği ikram etti. Boğazın muhteşem güzelliğine hayran kalan Cezayir eski İktisat bakanı Altan'a teşekkür etti.

Florya'dan başlayan gezi programi, Bakırköy, Topkapı Surları, Yenikapı, Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Ortaköy, Bebek, Arnavutköy, Emirgan, Tarabya , Sarıyer ve Rumelikavağı'nda sona erdi. Çevreyolundan tekrar Atatürk Havalimanı yakınlarında kaldığı otele döndüler. Yolboyu sohbet ederken Prof. Dr. Bayram Altan'ın bugüne kadar yayınlanmış 91 tane kitabı olduğunu duyunca bir tanesini kendisine imzalı olarak hediye etmesini rica etti. Kitaplarının tamamının Türkçe olarak yayınlandığını söyleyen Altan'a "Önemli değil. Cezayir'de Türkçe bilen çok dostlarım var. Onlardan birine okutup tercümesini dinlerim" dedi. Bunun üzerine Altan, yakın tarihte 7. Baskısı yapılan 450 sayfalık " Sonsuz Mutluluk" isimli kitabından imzlayarak hediye etti.

Prof. Dr. Abdelkader Sammari ,Bir gün aile fertleriyle de gelip İstanbul'un bu muhteşem güzelliklerini ve özelliklerini gezeceklerini söyledi. Ertesi gün düzenlenen konferansa katılan Prof. Dr. Abdelkader Semmari, daha sonra ülkesine döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Bayram Altan, Cezayir İktisat Eski Bakanını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement