Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cenazeden detaylar Cenaze namazının kılınması Bilgin Eriş'in konuşması Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in konuşması Hayrettin Karaman'ın konuşması Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, son yolculuğuna uğurlandı Cenaze törenine Diyanet İşleri Başkanı Görmez de katıldı Geçen hafta geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi altındayken 80 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

10.03.2016 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cenazeden detaylar

Cenaze namazının kılınması

Bilgin Eriş'in konuşması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in konuşması

Hayrettin Karaman'ın konuşması

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze törenine Diyanet İşleri Başkanı Görmez de katıldı

Geçen hafta geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi altındayken 80 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Topaloğlu için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altınkulaç ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze töreninde taziyeleri, Topaloğlu'nun kardeşi Prof. Dr. Ahmet Topaloğlu, Bekir Topaloğlu'nun kızları ve damatları kabul etti. Eşi Kadriye Topaloğlu ise rahatsızlığı nedeniyle cenaze namazına katılamadı.

Damatlarından Bilgin Eriş, Topaloğlu'nun ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Bekir Bey, her şeyden önce bir babaydı. Çok büyük bir insandı. Çok büyük bir değeri kaybettik" dedi.

Topaloğlu'nun İmam Maturidi'nin Te'vilatü'l-Kur'an adlı eserinin tercümesiyle uğraştığını aktaran Eriş, "17 ciltlik eserin yalnızca 3 cildini tercüme edebildi. Bunu tamamlamak istiyordu" diye konuştu.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ricası üzerine Topaloğlu'nun 55 yıllık dostu Hayrettin Karaman kıldırdı. Namazın ardından Topaloğlu'ın cenazesi Çamlıca Mezarlığı'na defnedilmek üzere götürüldü.

Mehmet Görmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ilahiyat alanında önemli bir ismin kaybedildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bugün gerçekten Türkiye'de, özellikle ilahiyat alanında bir neslin hocası, hocaların hocası Prof. Dr. Bekir Topaloğlu Hocamızı ebediyete uğurlamanın hüznü içindeyiz. Öncelikle Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin. Bekir Topaloğlu Hocamız ve beraberinde olan hocalar, aslında Türkiye'de bir çığırın öncüsü olan hocalarımız. Onlar sadece ilmin yolunu açmadılar, aynı zamanda o yolda yürüdüler, talebeleriyle beraber yürüdüler, hayatlarını bu işe vakfettiler. Bize çok büyük eserler bıraktı. Hassaten İslam dünyasının tamamının ihmal ettiği ve ihmal ettiği için de bazı sıkıntılara yol açılan, İmam Maturidi olarak bildiğimiz büyük alimin İmam Maturidi'nin Te'vilatü'l-Kur'an adlı büyük eserini bizlere hem neşrini gerçekleştirdi hem de tercümesini yaptı. Ayrıca 44 cildiyle biten İslam Ansiklopedisi'nin başından sonuna kadar her kademesinde çok büyük vazifeler yaptı. Cenabı Hak'tan kendisine rahmet diliyorum. Yol arkadaşlarına uzun ömürler diliyorum. Gerçekten yeri doldurulamaz alimlerimizden, hassaten tevhid alanında akaid alanında çok güzel eserler vermiş ve bir nesle öncülük yapmış bir hocamız."

Cenaze namazını kıldıran Hayrettin Karaman ise Topaloğlu ile uzun yıllara dayalı dostluğunun bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bu dostu dünya hayatı bakımından kaybettik ama o kazançlı. Neden? Çünkü bu dünya hayatını dolu dolu yaşadı. Neyle doldurdu? Hayırla, hasenatla, ilimle, hizmetle Allah rızası yolunda koşmakla, bu güzel dine hizmet etmekle... Bu güzel dinin bu milletin hayatından kaymaması, gitmemesi, azalmaması, zayi olmamasını gaye edinerek yaşadı. Böyle bir ömür bence imrenilecek, gıpta edilecek temenni edilecek bir ömür. Bizim için kayıp inşallah onun için kazanç. Biz ağlıyoruz ama inşallah o gülüyordur."

Kendisiyle son olarak 10 gün önce görüştüğünü belirten Karaman, "Ölümü düşünmüyordu, (İmam Maturidi'nin Te'vilatü'l-Kur'an) tefsirini bitirmek istiyordu. Bunun için bir heyet kurmuştu, tercüme ediyorlardı. Ölmeden önce bunu bitireyim diyordu" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement