Prof. Dr. Ahmet Cevizci İçin Cenaze Töreni - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Ahmet Cevizci İçin Cenaze Töreni

Üniversitedeki odasında dün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Ahmet Cevizci için tören düzenlendi.

02.12.2014 21:05  Güncelleme: 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Cevizci'nin vefatı- Fakültedeki odasında kalp krizi geçirerek vefat eden UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevizci için üniversite yerleşkesinde tören düzenlendiBURSA (AA) - Üniversitedeki odasında dün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevizci için tören düzenlendi. Görükle yerleşkesindeki UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü binasının bahçesinde düzenlenen törene, eşi Nevin, çocukları Berke ve Anıl, kardeşi Arif Cevizci, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, akademisyenler, arkadaşları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin kardeşi Arif Cevizci, öğrencilerden ağabeyinin anısını yaşatmasını istedi.Konuşmakta güçlük çektiği gözlenen Cevizci, "Ağabeyim sizlere daha çok şey öğretmek için öldü. Ben kardeşi ve çocukları adına anısını yaşatma adına elimizden geleni yapacağımıza dair söz veriyorum. Üniversiteyi ve öğrencilerini çok seviyordu. Yarım kalan işlerini hep birlikte sürdürelim lütfen. Onun verdiği dersleri, kitaplarını ve bilgisini hayatınız boyunca değerlendirin, çoğaltın. Ağabeyim burada olsaydı, bir saat sonra öleceğini bilse dahi sizden bunları isterdi" ifadesini kullandı.Rektör Prof. Dr. Dilek de üniversite ailesi olarak büyük bir üzüntü ve keder içinde olduklarını belirtti. Cevizci'nin çok iyi bir insan ve akademisyen olduğunu vurgulayan Dilek, "Kendisini tanımaktan büyük mutluluk duydum. Kendisi naif ve asaletli bir insandı. Umuyorum mekanı cennet olacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve hepimize sabırlar diliyorum" dedi. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, güçlükle yaptığı konuşmasında, "Ben tek bir şey söyleyelim; Allah hepimize onun kadar sevilmeyi nasip etsin" diye konuştu.Konuşmaların ardından Cevizci'nin ailesi, taziyeleri kabul etti. Cevizci'nin cenazesi, İlahiyat Fakültesi Camisinde kılınacak namazın ardından Fethiye Mezarlığında toprağa verilecek.- Ahmet Cevizci1959 yılında Bursa'da doğan Cevizci, ilk ve orta öğretimini Bursa'da tamamladı.Cevizci, 1978-1982 yıllarında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nde lisans eğitimini yaptı ve daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim Dalı'nda, "Sokratik Diyaloglarda Yöntem" (1984) başlıklı tezi ile yüksek lisans, "Platon'un Bilgi Kuramı" (1992) başlıklı tezi ile de "doktora" derecesini aldı.Prof. Cevizci, Fransız Hükümeti'nden kazandığı burs ile 1989-1991 yılları arasında Sorbonne Üniversitesinde doktora düzeyinde araştırmalarda da bulundu.İlkçağ felsefesi, etik, metafizik, genel felsefe tarihi alanlarında çalışan Prof. Dr. Cevizci'nin yayınlanmış pek çok kitabı ve makalesi bulunuyor. -Prof. Dr. Ahmet Cevizci cenaze töreni

Prof. Dr. Ahmet Cevizci İçin Cenaze Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Ahmet Cevizci İçin Cenaze Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement