Prof.dr. Çoban;"Balakgazi'nin İntikamını Almadan Dönmeyin" - Son Dakika
Güncel

Prof.dr. Çoban;"Balakgazi'nin İntikamını Almadan Dönmeyin"

Prof.dr. Çoban;"Balakgazi\'nin İntikamını Almadan Dönmeyin"

Menbiç’te şehit edilen Balakgazi heykelinin önünde konuşan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, ’Atamız Balakgazi’nin intikamını almadan dönmeyin’ mesajı gönderdi.

25.01.2018 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menbiç'te şehit edilen Balakgazi heykelinin önünde konuşan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 'Atamız Balakgazi'nin intikamını almadan dönmeyin' mesajı gönderdi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Harput'ta bulunan Balakgazi anıtı önünde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'a seslenen Çoban, 894 yıl önce Menbiç'te şehit düşen Türk Orduları Komutanı Balakgazi'nin intikamının alınması çağrısında bulundu.

Büyük Selçuklu Sultanı tarafından 'Müslüman Ordular Başkumandanı' ünvanı verilen Balakgazi'nin 112 yılında, Harput'tan Halep'e kadar uzanan bir devlet kurduğunu belirten Çoban, "Harput Hükümdarı Balakgazi, göğsüne isabet eden ok ile şehit olduğunda, Menbiç kuşatmasındaydı. Tarihler bin 124 yılını gösteriyordu. Yüzyıllar boyunca, aktörler ve zaman değişti ama araç ve amaç hiç değişmedi. Haçlıların, o günkü kara kaplı defteri, tarih boyunca hiç ama hiç kapanmadı" dedi.

Balakgazi'nin Menbiç'te şehit olmasına o gün çok sevinen Haçlıların, bugün yine kudurduğunu dile getiren Çoban, "Güney sınırlarımızın hemen dibinde ve vatanımızın mücavir alanında, bir terör devleti kurma girişimi başlatmıştır. 894 Yıl önce, Menbiç'te şehit edilen Balakgazi heykelinin önünden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'a sesleniyorum. Gerekirse güneşe ateş taşıyın, buzdan ateş yakın ama atamız Balakgazi'nin intikamını almadan dönmeyin. Menbiç'e, gök gürlemesini andıran bir imanla akın ve emperyalizmin bugünkü uzantılarının göğsüne bir mızrak gibi saplanın. Balakgazi'nin torunları buradadır, devletinin yanında ve emrindedir" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prof.dr. Çoban;'Balakgazi'nin İntikamını Almadan Dönmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement