Prof. Dr. Fuat Sezgin'in Adını Okullarında Yaşatacak - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Fuat Sezgin'in Adını Okullarında Yaşatacak

Prof. Dr. Fuat Sezgin\'in Adını Okullarında Yaşatacak

Yakın zamanda kaybettiğimiz İslam Bilimi Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in adı, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Bilim Tarihi Sınıfı ve Bahçeşehir Koleji Eskişehir Fen ve Teknoloji Lisesi konferans salonuna verildi.

06.08.2018 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeşehir Koleji, böylece 94 yıllık ömrünü İslam Bilimleri tarihine adayan, 27 dil bilen Prof. Dr. Fuat Sezgin'in adını ölümsüzleştirdi. Prof. Dr. Sezgin, 45 bin ciltlik kitapla Bilimler Tarihi Kütüphanesi'ni kurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İslam Bilimi Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in adı yaşatılmaya devam edilecek. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılınıProf. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı olarak kabul eden kararının ardından, bu konudaki önemli adımlardan biri de Bahçeşehir Kolejinden geldi. Türkiye'nin en önemli tarihçilerinden İslam Bilimi Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in adı, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Bilim Tarihi Sınıfı ve Bahçeşehir Koleji Eskişehir Fen ve Teknoloji Lisesi konferans salonuna verildi. Bahçeşehir Koleji Eskişehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri yakın zaman önce önemli İslam bilginlerinin yaşamını ve eserlerini dünyaya tanıtmak amacıyla bir proje gerçekleştirmiş; Harezmi, Ömer Hayyam, Uqlidisi, Biruni, Ebu'l Vefa, Sabit Bin Kurragibi İslam bilginlerinin hayatlarını ve modern bilime ışık tutan çalışmalarını anlatmak üzere sunum hazırlamıştı. Projeleriyle İngiltere'de bulunan Keele Üniversitesi'nden davet alan öğrenciler, burada akademisyenlere ve öğrencilere İslam bilginlerini anlatan sunumlarını gerçekleştirmişlerdi.

Bahçeşehir KolejiBilim Tarihi Sınıfı ve konferans salonuna Prof. Dr. Fuat Sezgin'in isminin verilmesiyle ilgili konuşan Genel Müdür Özlem Dağ, Prof. Sezgin'in adının ve çalışmalarının nesilden nesle aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ sözlerini; "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i bilim tarihine ışık tutan çalışmalarıyla hatırlayacağız. Öğrencilerimizin bu değerli ismin çalışmalarını yakından tanıması, bilim tarihine ilgi duyan öğrencilerimizin onun hayatından ve çalışmalarından ilham alması amacıyla Fen ve Teknoloji Liselerimizin iki kampüsünde Bilim Tarihi Sınıfı ve konferans salonuna Sayın Sezgin'in ismini verdik. Bahçeşehir Koleji Eskişehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimizin İslam bilginlerini anlatan sunumu uluslararası akademik çevrelerde ilgiyle karşılanmıştı; öğrencilerimizden de Prof. Dr. Fuat Sezgin'in izinden giderek onun çalışmalarını geleceğe taşıyacak değerli akademisyenler çıkacağına inanıyorum. Bu konuda onları teşvik etmek ve değerli İslam Bilimleri Tarihçimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin'in adını okullarımızda yaşatmak için böyle bir karar aldık" şeklinde sürdürdü.

Uluslararası çeşitli akademilerin üyesi olan Prof. Dr. Fuat Sezgin, çok sayıda önemli ödül ve nişan sahibiydi. Prof. Dr. Sezgin, Avrupa-merkezci bilim tarihi anlayışını her zaman sorguladı ve yaptığı çalışmalarla alternatif bir tarih yazımının mümkün olduğunu gösterdi. Günde 17 saat çalışan, 400 binden fazla cilt kitabı inceleyen Sezgin, arkasından gelen binlerce öğrenci yetiştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Fuat Sezgin'in Adını Okullarında Yaşatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement