Prof. Dr. Manisalı: Manevi ve Bedeni Olarak Kendimi Çökmüş ve Çökertilmiş Hissediyorum - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Manisalı: Manevi ve Bedeni Olarak Kendimi Çökmüş ve Çökertilmiş Hissediyorum

* Ergenekon Davası'nda, 'Darbeye Teşebbüs' Suçundan Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Ve Yakalama Kararı Çıkarılması Talep Edilen Tutuksuz Sanık Prof.Dr.Erol Manisalı Son Savunmasını Yaptı.

18.06.2013 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ergenekon Davası'nda, 'Darbeye Teşebbüs' Suçundan Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası ve Yakalama Kararı Çıkarılması Talep Edilen Tutuksuz Sanık Prof. Dr. Erol Manisalı Son Savunmasını Yaptı.

Uzun Süredir Kanser Tedavisi Gören Manisalı, "Sağlık Durumum Bu Haldeyken Bunları Anlatmak Durumunda Kalmak Bana Izdırap Veriyor. İddianamede ve Mütalaada Yer Alan İddialarla En Ufak İlgim Yok. Hayatımda Hiçbir Örgütün İçinde ya da Kenarında Olmadım. Bu Asılsız İddialar Yüzünden Son 4,5 Yılda Manevi ve Bedeni Olarak Kendimi Çökmüş ve Çökertilmiş Hissediyorum" Dedi.

Haber-Kamera: Serpil KIRKESER/ İSTANBUL DHA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de Görülen Ergenekon Davası'nda Tutuksuz Sanık Prof. Dr. Yalçın Küçük Savunmasını Tamamladı.

Küçük, Hakkında "Darbeye Teşebbüs" Suçundan Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstendiğini Belirterek, "Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis, İnsanlığa Aykırıdır. Bunun Yerine İdamı Tercih Ederim" Dedi. Nazım Hikmet'in Yaşamından Örnekler Veren Küçük, "Ben Türkiye'de Yaşayan Bir Adamım. Yürürken Bile Tedbirli Yürürüm. Mehter Marşı Gibi. Bir Geri Bir İleri, Bir Sağa Bir Sola Bakarak Yürürüm. Ben Hep Duvarı Arkama Alırım, Vurulabileceğim Korkusuyla. Yanımıza Yaklaşanın Ajan Olduğunu Düşünürüz. Yine de Bu Toprakları Bu Kadar Seviyor, Bırakmıyoruz. Kaçmıyoruz Tutukluyorlar, Sonra da Kaçma Şüphesi Var Diye Tutukluluğuna Devam Kararı Veriyorlar" Dedi. Küçük, Tutuklu Sanıklara Dönerek "Hepiniz En Az 15 Yıl Alacaksınız" Diye Bağırdı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Henüz Verilmiş Bir Karar Yok" Diye Açıklama Yaptı.

"HAYATIMDA HİÇBİR ÖRGÜTÜN İÇİNDE YA DA KENARINDA OLMADIM"

Mütalaada 'Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs' Suçundan Ağırlaştırılmış Müebbet Hapisle Cezalandırılması İstenen Tutuksuz Sanık Prof. Dr. Erol Manisalı "Burada Sanık Olarak Niçin Bulunmak Zorunda Olduğumu Bilmiyorum. Neyi Savunacağımı da Bilemiyorum. İddianamede ve Mütalaada Yer Alan İddialarla En Ufak İlgim Yok. Hayatımda Hiçbir Örgütün İçinde ya da Kenarında Olmadım. Bu Asılsız İddialar Yüzünden Son 4,5 Yılda Manevi ve Bedeni Olarak Kendimi Çökmüş ve Çökertilmiş Hissediyorum" Dedi.

"KİMSENİN ÖZEL HAYATINA İLİŞKİN ÖZEL BİR ÇABAM YOKTUR"

"Benim Bir Akademisyen Olarak Temaslarım, Telefon Görüşmelerim, Aklınızın Alamayacağı Kadar Geniş Boyutlardadır" Diyen Manisalı, "Dünyanın Her Yerinden Bana Malzeme Gelir. Belki Bunların İçinde İncelense Yüzlerce Suç Unsuru Vardır. Bana Gelen Kitapları, Dergileri, Konferanslarımı İzleyenlere ve Öğrencilerime Dağıtırım" Şeklinde Konuştu. Bilim Adamı Olarak Kitap, Makale Yazarak, Ders Vererek Bilgilerini Aktarmaya Çalıştığını Söyleyen Manisalı, "İddianamede 'Özel Hayatla İlgili Yayınlar Bulundu' Diyor. Ben Yayınevlerinin Protokol Listesindeyim. Gandi'nin Hayatından Türkan Şoray'ın Hayatına Kadar Kitap Gelir Bana. Kimsenin Özel Hayatına İlişkin Özel Bir Çabam Yoktur" Diye Konuştu.

"ERDOĞAN'a DA ÖĞÜTLERDE BULUNMUŞTUM"

Tutuksuz Sanık Emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Harbiye Orduevi'nde Herkese Açık Ortamda Yemek Yediğini Anlatan Manisalı "Eruygur, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Yeni Genel Başkan Seçildiğinde Davet Etmişti. Bir Bilim Adamı Olarak Bilgilerimi Herkesle Paylaşırım. Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanı Seçildiğinde Japon Büyükelçisi'ne Verilen Yemeğe Beni de Çağırmıştı. Erdoğan O Zaman Refah Partiliydi. Erdoğan'a da Öğütlerde Bulunmuştum. İsmini Vermeyeyim 'O Şahıs İmajınızı Bozuyor' Demiştim. Yanımda Yavuz Canevi de Vardı" İfadelerini Kullandı.

"BENİ DAVET EDİP UZMANLIK ALANIMDAN YARARLANDILAR"

Manisalı Şöyle Devam Etti: "Bilim İnsanıyım. İddianame ve Mütalaada Benimle İlgili Değerlendirme Yapanlar Nasıl Bir Şahıs Olduğumu Gözönünde Bulundurmalıdır. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Demirel, Erbakan, Çiller, Aydın Menderes Beni Davet Edip Uzmanlık Alanımdan Yararlandılar."

"BU KONUDA SAVUNMA YAPMAM BİLE AZAP VERİCİ"

İddianamede Kendisiyle Örgütsel İrtibatlı Olduğu İddia Edilen Bazı Sanıkları Tanımadığını Söyleyen Manisalı, " Telefon Etti, Etmedi, İnanılır Gibi Değil. Bu Konuda Savunma Yapmam Bile Azap Verici. Kendi Kendime Yediremiyorum. Hiçbir Örgütle İlişkim Yok. Herkesle İyi Niyetle Bilim İnsanı Olarak Çalışır, Elimi Uzatırım. 1960'Tan Beri Bütün Hükümetleri Ağır Şekilde Eleştirdim" Dedi. Manisalı, "Sağlık Durumum Bu Haldeyken Bunları Anlatmak Durumunda Kalmak Bana Izdırap Veriyor. Bilim İnsanıyım, Kitap Yazarım, Makale Yazarım. Benim Kitaplarımda Makalelerimde Yer Alan Görüşlerim Kendi Aralarında Konuşmuş Olabilirler. Bunu Ben Bilemem. Her Düzeyde 20 Bini Yakın Öğrenci Yetiştirdim. Sınıfta Bıraktığım Öğrencilerim Bile Beni Bu İddialarla Yan Yana Koymaz" Diyerek Savunmasını Tamamladı. Savunmasının Ardından Kendisini İyi Hissetmemesi Üzerine Manisalı'yı Sağlık Görevlileri Muayene Etti. Daha Sonra Manisalı, Aracına Binerek Silivri Cezaevi'nden Ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Manisalı: Manevi ve Bedeni Olarak Kendimi Çökmüş ve Çökertilmiş Hissediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement