Prof. Dr. Ortaylı: 'Göç Beraberinde Zenginliği Getirir' - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Ortaylı: 'Göç Beraberinde Zenginliği Getirir'

Prof. Dr. Ortaylı: \'Göç Beraberinde Zenginliği Getirir\'

AVUSTURYA'nın başkenti Viyana'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Viyana Diplomasi Akademisi'nde düzenlenen 'Avrupa'da 1848 Devrimleri ve Göç' başlıklı konferansta konuşan Prof. Dr. Ortaylı, devrimlerin bütün Avrupa'yı etkisi altına aldığını söyledi.

06.03.2019 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AVUSTURYA'nın başkenti Viyana'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Viyana Diplomasi Akademisi'nde düzenlenen 'Avrupa'da 1848 Devrimleri ve Göç' başlıklı konferansta konuşan Prof. Dr. Ortaylı, devrimlerin bütün Avrupa'yı etkisi altına aldığını söyledi. Ortaylı, Almanca gerçekleştirilen konferansta, büyük imparatorlukların sarsılmasına neden olan 1848 devrimlerinin Avrupa toplumlarında meydana getirdiği sosyal ve siyasal alandaki etkilerini aktardı. Ortaylı, Fransa'nın yanı sıra Almanya, İtalya ve Avusturya- Macaristan İmparatorluğu gibi ülkelerde etkili olan devrimlerin toplumsal dönüşümlere yol açtığını ifade ederek, halk ayaklanmaları nedeniyle yaşanan olaylardan ötürü çok sayıda kişinin Avrupa'dan göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

'TÜRKİYE HER ZAMAN GÖÇ ALDI'

Göçün tarihi ve olumlu yanlarına değinen Ortaylı, şunları söyledi: "Göç edenler, farklı diller, farklı kültürler taşır göç ettikleri yerlere. Göç beraberinde zenginliği getirir. Son yıllarda özellikle Avrupa'da gündemin ilk sıralarında yer alan göç konusu, çevre kirliliği, küresel ısınma gibi çağın önemli sorunlarından biri. Ancak göçün toplumları birçok açıdan zenginleştiren olumlu yanları göz ardı ediliyor. Türkiye, tarihin çeşitli evrelerinde her zaman göç alan bir ülke oldu. İspanya'dan gelen Yahudiler gibi daha sonra çok sayıda önemli şahsiyet de Osmanlı Devleti'ne göç etti. Avrupa'da yaşanan devrimler nedeniyle Osmanlı İmparatorluğu'na göç eden önemli kişiler vardı. Avusturya'dan Osmanlı Devleti'ne sığınan ve sonradan ihtida eden Dr. Abdullah Hammerschmidt'i örnek verebiliriz. Kendisi Kızılay'n kurucuları arasında yer almıştır."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Ortaylı: 'Göç Beraberinde Zenginliği Getirir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement