Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Yaşasın Hayat! - Son Dakika
Ekonomi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Yaşasın Hayat!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Yaşasın Hayat!

Acarkent sakinlerine sağlık ve iyi yaşam önerileri

21.10.2011 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medical Park Acarkent'in hizmete girmesiyle birlikte Medical Park ailesine katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu; muhtemel sağlık sorunlarına karşı kişisel bazı önlemler alarak sağlıklı, huzurlu ve formda bir hayat sürdürmenin mümkün olduğunu söyledi. Prof. Dr. Müftüoğlu, "Yeni tıp yaklaşımının, Predictive (öngörücü-tahmin edici), Preventive (koruyucu) ve Personel (kişiye özel) olması gerekiyor" dedi

Açtığı 17 hastane ve 2 tıp merkeziyle Türkiye'nin en büyük sağlık gruplarından biri olan Medical Park, sağlık sektöründeki 18 yıllık deneyimini Medical Park Acarkent ile Acarkentlilerle buluşturdu. Acil servisten çocuk sağlığına, dermatolojiden estetik cerrahisine kadar 11 ayrı branşta uzman kadrosu ile hizmet veren Medical Park Acarkent'te; kişiye özel tıbbi anlayışıyla Türkiye'de bir ekol haline gelen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu da Yaşasın Hayat! Kliniği ile faaliyet gösterecek.

Medical Park ailesine katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Medical Park Acarkent'te 'Kişiye Özel' sağlık anlayışını geliştirmek için özel programlar uygulayacak. Kişiye özel sağlık anlayışını ve bu alanda Medical Park Acarkent ile yapacakları uygulamaları anlatmak üzere Coliseum Sportif Yaşam Kulübü'nde Acarkent sakinleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Müftüoğlu; muhtemel sağlık sorunlarına karşı kişisel bazı önlemler alarak sağlıklı, huzurlu ve formda bir hayat sürdürmenin mümkün olduğunu söyledi. Prof. Dr. Müftüoğlu, Medical Park Acarkent'teki sohbet toplantılarının süreceğini de belirtti.

SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI 3P'DE GİZLİ

Geleceğin tıbbının 3P'de gizli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Müftüoğlu, "Yeni tıbbın, Predictive (öngürücü-tahmin edici), Preventive (koruyucu) ve Personel (kişiye özel) olması gerekiyor.

Tıp, artık neredeyse 'Kaç yıl ömrüm kaldı?', 'Biyolojik yaşım kaç?' sorularına kesine yakın cevap verebilir hale geldi. Hatta genetik araştırmalar ve farklı genetik testlerle kendi geleceğimiz hatta bizden sonraki nesillerimiz için ciddi tahminlerde bulunmak mümkün. Yeni test ve incelemeler kalp krizini, beyin anevrizmasına bağlı felci, bazı kanserleri, diyabeti, obeziteyi sadece erken dönemde tanımamızı değil, onları yıllar önceden tahmin etmemizi bile mümkün kılabiliyor. Stres kaynaklı bedenimizin tükenme sınırını bile önceden belirleyebiliyoruz" dedi.

Kişiye özel sağlık formüllerinin önemine de değinen Prof. Dr. Müftüoğlu, "Kişinin kültürüne, alışkanlıklarına özel yaklaşımlar geliştirmeliyiz. İşte Medical Park'ta 'Yaşasın Hayat' felsefesiyle getirmek istediğimiz de budur" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Yaşasın Hayat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement